LIJEPA GESTA

Američka prva dama svojom je modnom kombinacijom iskazala podršku narodu Ukrajine

02.03.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Dr. Jill Biden, supruga američkog predsjednika i prva dama Amerike, prilikom obraćanja predsjednika Joea Bidena na zajedničkoj sjednici američkog Kongresa u Zastupničkom domu u Kapitolu u Washingtonu, na poseban je način iskazala svoju podršku Ukrajincima nakon ruske agresije

Prva dama SAD-a Jill Biden za ovu je prigodu odabrala znakovitu modnu kombinaciju dajući tako podršku Ukrajincima.

Dr. Biden odlučila se za svilenu haljinu, s potpisom brenda LaPointe, u plavoj boji i sa sitnim izvezenim suncokretom - simbolom Ukrajine.

Ova je biljka postala simbol otpora protiv invazije jer je Ukrajina poznata i kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača suncokretovog ulja.

  • +6
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: POOL / Getty images / Profimedia

Haljina trendi kroja savršeno je istaknula njezinu figuru, a ovaj elegantni look zaokružila je slojevito ošišanom frizurom i nenametljivim make-upom.

Supruga američkog predsjednika srdačno se pozdravila s ukrajinskom veleposlanicom u SAD-u Oksanom Makarovom, vidljivo dirnutom pruženom podrškom.

  • +2
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: OLIVIER DOULIERY / AFP / Profimedia

Mnogi su sudionici ovog skupa također nosili odjeću žute i plave boje, u bojama ukrajinske zastave.

Inače, ovo nije prvi put da se modnim kombinacijama šalje snažna poruka: 2020. i 2019. godine članice Kongresa nosile su bijelu (boja sufražetkinja) kako bi osvijestile javnost o problemima žena. U 2018. radna skupina žena iz Demokratske stranke zamolila je muškarce i žene da nose crnu boju u znak podrške pokretima #MeToo i Time's Up.

Dr. Biden je primjerice na samitu G7 prošle godine nosila jaknu brenda Zadig & Voltaire s natpisom 'Love' preko leđa - jaku poruku o jedinstvu koja je u oštroj suprotnosti s kontroverznom porukom na Zarinoj jakni bivše prve dame Melanije Trump, čime je izazvala brojne negativne reakcije. Tijekom predsjedničke kampanje svog supruga nosila je pak čizme Stuarta Weitzmana na kojima je pisalo 'Vote', a suncokret na njezinu rukavu poslao je još jednu jasnu poruku podrške i solidarnosti s Ukrajincima.