TAJNE STILA

Nemojte ih još 'umiroviti': Ovih pet komada iz prethodnih sezona nosit ćemo i ove godine

02.03.2022 u 05:51

Bionic
Reading

Nije nepoznato to da modni trendovi ciklički dolaze i odlaze pa ono što je nekad bilo 'in' nakon nekog vremena vraća se na modnu scenu

Ako ste već u pripremama za proljetno-ljetnu sezonu i već zadivljeno pregledavate najnoviju ponudu online trgovina, bitno je znati da će neki komadi koje smo rado nosili u prethodnim sezonama biti među najpopularnijima i u mjesecima pred nama.

Dakle prije nego počnete 'peglati' kartice, prekopajte po ormaru jer postoji pet trendi komada koji će biti itekako nosivi i ove godine.

EFEKTNA IZDANJA

Stajling jedan bolji od drugoga: Evo što se ovih dana nosi u prijestolnici mode

Pogledaj galeriju

Uz nekoliko dobro osmišljenih modnih detalja, u svakom ćete trenutku biti sjajno odjeveni, a evo što nikako ne biste trebali u ovom trenutku 'umiroviti' jer ćemo to itekako viđati na ulicama:

1. Kožni sako

Sako se vremenom etablirao kao neizbježni modni klasik, a varijante od (eko) kože i dalje biti vrlo aktualne. Istovremeno su vrlo chic i ležerne te spadaju u kategoriju svestranih komada koji idu uz apsolutno sve u ormaru.

2. Traperice širokih nogavica

Skinny traperice odlaze u prošlost, a udobniji krojevi zasjeli su na tron popularnosti. Definitivno se nećemo zasititi ovog trenda ni u 2022. godini. Traperice širokih nogavica savršene su za svakodnevne, ali i večernje kombinacije. Od super širokih do onih nešto užih, ovakve su traperice must have u mjesecima pred nama.

  • +4
Olivia Culpo u širokim trapericama Izvor: Profimedia / Autor: MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia

3. Mini suknja

Minice su se vratile i to u velikom stilu. I tek sada otkrivaju svoj pun stilski potencijal: bilo da ih nosite s ili bez hulahupki, bilo da se odlučite za varijante od trapera, kože ili npr. one cvjetnog ili kvadratnog uzorka i uparite ih s tenisicama, loafericama, martama ili štiklama - neodoljive minice sjajno izgledaju i stavljaju noge u prvi plan.

4. Conversice

Ako postoji jedan model tenisica kojem popularnost ne opada, onda su to legendarne conversice, odnosno starke. Kultne tenisice svakoj odjevnoj kombinaciji daju sportski cool štih uz maksi haljinu, minicu, 'uredske' hlače ili traper. Trendseterice poput Olivije Wilde ili Kaie Gerber osobito cijene bezvremenske visoke modele popularnih starki.

5. Uredske hlače

Tzv. uredske hlače, koje jamče visoku razinu udobnosti, apsolutni su must have jer se sjajno slažu i s tenisicama, combat čizmama, stiletticama... Kombinirajte ih poput pedeset plus ikone stila Pilar de Arce - ona ih sjajno nosi s gležnjačama od brušene kože na visoku petu i oversized džemperom ležerno uvučenim u hlače kako bi se naglasio struk.