od 1. do 8.razreda

Algebra Junior predstavlja dva ljetna digitalna programa obrazovanja za osnovnoškolce u Zagrebu i Crikvenici

11.04.2019 u 09:44

Bionic
Reading

Algebra Junior, program digitalnog obrazovanja djece, čija Digitalna akademija će ove godine ući u četvrtu godinu provedbe, za ovogodišnje ljetne praznike organizira Digitalno Junior ljeto

Programi su namijenjeni djeci od 1. do 8. razreda, a polaznici će raditi na inovativnim i kreativnim projektima koji primjenjuju digitalne tehnologije u stvarnom životu. Kamp se održava u Crikvenici te je na raspolaganju kao tjedni ili dvotjedni program, a ljetna se škola održava u Zagrebu u trajanju od pet ili deset dana

Algebra će ovoga ljeta u sklopu svog projekta Algebra Junior organizirati Digitalni kamp i Digitalnu ljetnu školu za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Ljetni kamp održat će se u Crikvenici, a ljetna škola u Zagrebu, s dostupnim terminima u lipnju i srpnju.

Cilj i fokus svih programa koje provodi Algebra Junior je što bolje upoznavanje osnovnoškolaca s digitalnim trendovima, uz naglasak na važnost pravovremenog stjecanja digitalnih vještina, kreativno i inovativno obrazovanje te rješavanju problema korištenjem tehnologije. Polaznici ovih programa – djeca osnovnoškolskog uzrasta – stječu znanja koja im nisu dostupna kroz redovno obrazovanje i otkrivaju posve novi svijet, učeći o temama koje dotad nisu susretali, pretvarajući se iz konzumenata sadržaja u kreatore.

Aktivnosti u sklopu Digitalnog Junior ljeta vezane su uz dva raspoloživa programa: Nindža menadžer i Nindža novinar. Oba programa prilagođena su dvjema starosnim skupinama polaznika, i to od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.

U 1. programu, Nindža menadžer, polaznici će imati priliku postati glazbeni menadžeri te će donositi ključne odluke u različitim aspektima glazbene karijere robotske rock skupine. Osim što će kreirati vlastitu glazbu i služiti se profesionalnim programima, upoznat će se i s pojmom turneje, izradit će svoj plan i proračun, programirati robote, modelirati 3D glazbene nagrade i printati na 3D printerima.

Tijekom 2. programa, Nindža novinari će se upoznati s pojmom masovnih medija. Kreirat će materijale u aplikaciji za reprodukciju audio zapisa, izrađivat će sadržaje za pregled VR naočalama, a upoznat će se i s pojmom istraživačkog novinarstva. Osim upoznavanja s osnovama masovnih medija, imat će priliku osmisliti vlastitu TV i radio emisiju, a glavni gosti će biti roboti čije će dijelove printati upotrebom 3D printera. Naučit će izraditi newsletter, osmisliti marketinšku kampanju i naučiti sve o raznim marketinškim strategijama.

'Učenje kroz igru i sadržaje bliske djeci je ključno. Tehnologija ne smije sama sebi biti svrha – ako djeci sadržaj ne približite kroz nešto njima blisko, ne učinite ga kreativnim, djeca će brzo izgubiti interes. Tehnologija koja nas okružuje i koja dolazi bit će potrebna svima – budućim novinarima, profesorima i menadžerima, kao i programerima. Naši su programi upravo takvi – sveobuhvatni i puno širi, ali prvenstveno djeci bliski i zabavni' objasnila je Sandra Tomaš, voditeljica Algebra Junior programa.

Više informacija o dostupnim terminima ovih ljetnih digitalnih programa u Zagrebu i Crikvenici zainteresirani roditelji i učenici osnovnoškolskog uzrasta mogu pronaći na stranici.