popularne destinacije

Aktivni odmor u Hrvatskoj: Zašto Pelješac i Korčula trebaju biti na vašem popisu želja

07.06.2023 u 09:57

Bionic
Reading

Otok Korčula i poluotok Pelješac bliži su nego ikada

Otvorenjem Pelješkog mosta za promet, Korčula i Pelješac nikad nisu bili dostupniji.

Sve i da imate mogućnost doletjeti helikopterom, zar bi to zaista htjeli? I propustili uživati u idealnim uvjetima za panoramsku vožnju? Samo se otvorena cesta nalazi između vas i Stonskih zidina, kao i nekih od najljepših plaža južne Dalmacije.

Pelješac i Korčula su popularne destinacije za aktivni turizam u Hrvatskoj. Prekrasna priroda, očuvana obala, skrivene uvale, pješčane plaže, polja vinove loze, stoljetni maslinici, tik uz bogato podmorje s obiljem flore i faune.

Što je život? Uživanje u stonskoj kamenici ili dagnji, uz čašu bijelog Rukatca ili čuvenog pelješkog plavca. Jer treba se znati nagraditi nakon cjelojutarnjeg bicikliranja. Čaša čuvenog Pošipa nakon što ste odvozili rutu uz poznate vinograde Lumbarde, Čare i Smokvice doći će Vam kao pravo opuštanje.

Osim biciklizma, pješačenja i planinarenja, aktivnosti koje se nude na Pelješcu i Korčuli uključuju ronjenje, jedrenje, windsurfing, kajakarenje, ribolov, i još mnogo toga.

Ako ste surferi, sigurno ste čuli za mjesta Viganj, Prapratno, Žuljana, Lovište... gdje tijekom najvrućeg ljeta možete očekivati snažan maestral koji će vašu dasku prenijeti preko ljeskajućih valova.

Ako želite postati surfer, svako od ovih mjesta nudi idealne uvjete. Međutim, ukoliko volite otkrivati skrivene uvale i prirodne plaže do kojih je nemoguće doći kopnom, postoji bolji način.

Primite vesla u ruke i kajakom ili kanuom istražite predivnu obalu Pelješca i Korčule.

Opijeni plavetnilom, možda poželite istražiti prirodu još dublje. Škole ronjenja pomoći će vam u tome. Bogatstvo Jadranskog podmorja globalni je fenomen.

Zapravo, cijeli je jug Dalmacije ostao očuvane prirode, ali prepun uređenih šetnica uz obalu, vidikovaca s pogledom koji liječi, atraktivnih biciklističkih staza i toliko prilika za aktivno opuštanje da ćete zaboraviti koliko je sati i koji je dan u tjednu.

Jer, važan je samo sadašnji trenutak.

Inspirirajte se za obilazak Dubrovačke rivijere na https://visitdubrovnik.hr/hr/