TAKO SE TO RADI

Ako želite biti u skladu s trendovima, inspirirajte se ovim minimalističkim stajlinzima modnih profesionalki

28.04.2020 u 13:11

Bionic
Reading

Minimalizam će se ove sezone ušuljati u ormare svih vodećih trendseterica i istinskih zaljubljenica u modu. Zaboravite na šljokice, jarke boje i životinjske printeve i umjesto toga ove sezone radije investirajte u bijeli top, neutralni sako i slip haljinu koje ćete moći nositi više sezona

Modna industrija konačno nam dozvoljava da nosimo sve i svašta i pritom budemo u trendu. S jedne strane mami nas maksimalizam - estetika koju zagovaraju Alessandro Michele iz Guccija i Demna Gvasalia iz Balenciage, a s druge strane čeka nas umirujući minimalizam koji je ove sezone sve popularniji.

Minimalizam je estetika koja desetljećima pliva ispod površine. Povremeno ispliva na modnu scenu, pa ponovno zaroni, ali nikad u potpunosti ne nestane. Proteklih nekoliko sezona posve je jasno da minimalizam doživljava ponovno buđenje. Više nego ikad trendseterice posežu za minimalističkim komadima koji traju godinama, ne samo zbog uštede novaca, već i zbog ekološke osviještenosti.

Dvije modne kuće su ove sezone glavne i odgovorne za popularizaciju minimalističkog stila - The Row i Bottega Veneta.

'Ususret svakoj sezoni u potrazi smo za svojim muzama - modni pionir, ratnik, slobodni duh, kustos, romantičar i umjetnik', rekla je Natalie Kingham, direktorica prodaje online trgovine Matches Fashion. 'Umjetnik se opredijelio za minimalistički stil s naglaskom na jednostavne krojeve i funkcionalnost, a ove sezone smo na modnim pistama primijetili novo raspoloženje - čistu, jednobojnu eleganciju', dodala je Kingham i objasnila kako sve više trendseterica poseže za bazičnim komadima.

Paralelno s porastom društvene odgovornosti i ekološke osvještenosti sve više trendsterica bira odjevne komade koji će uspješno prkositi vremenu - kvalitetnu i bezvremensku odjeću koju mogu nositi više sezona i kombinirati na sto i jedan način.

Minimalizam ove sezone na modnu scenu dolazi u obliku jednobojnih outfita, jednostavnih slip haljina i voluminoznih torta-haljina, kao i najobičnijih topića i bezvremenskih sakoa.

Ako još uvijek niste stvorili jasnu sliku o tome što će se i kako nositi, predlažemo da bacite oko na stajlinge modnih profesionalki koje će vam poslužiti kao inspiracija za dane koji slijede.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

summer nights 💅🏾

Objavu dijeli Sylvie Mus (@sylviemus_)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Byron Bay, January 🌞

Objavu dijeli Brittany Bathgate (@brittanybathgate)