MASSIMO DUTTI STUDIO

Ako još niste prežalili gašenje brenda Uterqüe, evo dobrih vijesti: vraća se kao dio Massimo Duttija i – izgledat će sjajno

28.04.2022 u 12:40

Bionic
Reading

Početkom godine Inditex je obavijestio kupce kako gasi brend Uterqüe, skuplju i sofisticiraniju verziju Zare, ali i da planira sačuvati prepoznatljivi DNK brenda kojeg će se integrirati u postojeći Massimo Dutti. Iako mnogima nije bilo jasno što se krije iza te poruke, napokon su pokazali prve komade, ali i obznanili datum izlaska nove kolekcije

Uterqüe je imao sjajne komade koji su dizajnom, kvalitetom, ali i cijenom bili koju stepenicu iznad obožavane Zare, no to je ujedno bio i brend s najlošijim poslovnim rezultatima unutar Inditexa, a u prošloj godini zabilježili su pad prihoda od 35 posto.

Ne čudi stoga što su se odlučili na radikalan potez te prije dva mjeseca zatvorili fizičke i online trgovinu brenda. Uterqüe je imao 82 trgovine Uterqüea u 15 zemalja, a samo u matičnoj Španjolskoj 27.

Nakon nekoliko mjeseci čekanja iz Inditexa su se napokon javili s dobrom vijesti, a iako Uterqüe više službeno ne postoji, kolekcija s njegovim prepoznatljivim potpisom stiže u Massimo Dutti brend već 5. svibnja - i to pod imenom Massimo Dutti Studio.

Iz Inditexa uvjeravaju da će ova capsule linija donijeti 'najvišu razinu trenda s avangardnim dodirom i sofisticiranim dizajnom za posebne prilike'. Novu liniju dizajnirali su integrirani timovi Uterqüea i Massimo Duttija, a riječ je o kolekciji odjevnih predmeta, obuće i dodataka za posebne prilike, koja je u cijelosti proizvedena u Španjolskoj.

Ako je suditi po prvim komadima koje su pokazali, kolekcija će biti sjajna!