ŠTO POKLONITI

Ah, opet ti pokloni!

20.12.2012 u 10:53

Bionic
Reading

Božić samo što nije tu, a kao i svake godine, većina nas potragu za poklonima ostavlja za zadnji trenutak. Ako ne znate što biste poklonili nekome, možda vas inspiriraju naše ideje

Prije svega neka darovi budu u skladu s vašim financijskim mogućnostima - nitko ne očekuje od vas skupocjene poklone. No i sa skromnim se budžetom mogu osmisliti simpatični božićni darovi koji će zasigurno izmamiti osmijeh na lice dragih osoba.
Za razliku od ultrabogate Taylor Swift koja će, kako su neki mediji prenijeli, za svog novog dečka Harryja Stylesa iz One Directiona ovoga Božića pošteno odriješiti kesu te iskeširati oko 550 tisuća kuna za memorabilije slavnih Beatlesa (hm, lako je tako nekoga razveseliti!), mi obični smrtnici moramo u ovim recesijskim vremenima biti posebno maštoviti i kreativni.

Zašto ne biste pokušali sami napraviti poklon koji će biti poseban i originalan?



Evo nekoliko ideja:

Zašto se ne biste odvažili i ukrasili običnu platnenu torbu kakvih u trgovinama ima po vrlo povoljnim cijenama? Ono što će takvu torbu učiniti posebnom su uzorci koje ćete sami izraditi i prilijepiti uz pomoć papira za preslikavanje i, naravno, glačala. Ako ste pak vični slikanju ili crtanju, torbu ukrasite zgodnim motivima, zašijte šljokice ili stavite kul zakovice!

Budući da se danas rijetko tko sjeti razviti sliku, prijateljici ili prijatelju možete pokloniti fotku s nekog vašeg tuluma, koncerta ili izlaska uokvirenu u zanimljiv okvir.
Želite li biti originalni, najobičnijem okviru za slike, kakvih ima bezbroj u trgovinama, udahnite dušu i oživite ga s nekoliko zvjezdica, ukrasa sa šljokicama ili božićnih motiva, što će biti unikat sam po sebi.
Ako želite biti jako kreativni, možete sami napraviti okvir od stiropora ili šperploče i sa stražnje strane zalijepiti trokutasti stalak.

Oslikana tegla ili čaša mogu se pretvoriti u kul držač za olovke, a kuglica ili ukras za bor koji ste sami ukrasili ili izradili također je pun pogodak. Sestri ili frendici, ako su ljubiteljice unikatnog nakita i ako imate strpljenja i vještine, možete napraviti kul narukvicu ili ogrlicu, cvijet od tkanine ili efektne naušnice. Osim što ćete se dobro zabaviti dok budete izrađivali takve poklone, zadovoljstvo onih kojima ćete ih darovati bit će sigurno još veće jer takav modni detalj nema nitko drugi. Totalno kul ideja!


Ako vam pak ide pečenje kolačića, možete ih sami napraviti i zatim lijepo aranžirati u košarici ili, ako vam se to čini komplicirano, čokoladice ili bombone stavite u neku zgodnu šalicu, sve zamotajte u prozirni papir i zavežite ukrasnu traku.

Svoje frendove ili frendice razveselit će i kompilacijski DVD s izborom njima omiljenih pjesama ili filmova u unikatnom 'uradi sam/a' omotu, a ako imate mogućnosti, možete pokloniti USB na koji ćete staviti npr. filmove s njezinim omiljenim glumcem…

Nećete pogriješiti ni ručno izrađenom božićnom čestitkom

U našim trgovinama doista je raznovrsna ponuda uvijek aktualnih, a ne naročito skupih božićnih darova koji također mogu 'spasiti situaciju', poput šalica, rukavica, kapa, raznobojnih čarapa, navlaka i ukrasa za mobitele, zgodnih rokovnika, ukrasnih kutija za olovke, adresara, modnih detalja poput kopči, špangica, rajfova, trakica za kosu, broševa, zanimljivog nakita, a svakoga će razveseliti i nešto od kozmetike.

U svakom slučaju, osoba kojoj je dar namijenjen cijenit će vaš trud čak i ako ne njen pogodite ukus, jer je najvažnije da je darovano od srca.