napokon na tržištu

Adidas predstavio novo izdanje najpopularnije tenisice za trčanje ULTRABOOST 21

09.02.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Redizajnirani torzijski sustav, adidas LEP, osigurava veću otpornost na savijanje prednjeg dijela stopala za reaktivniji pokret

Jedine tenisice koje će trkači, i profesionalci i početnici, trebati ove sezone napokon su stigle na tržište. Naime, omiljeni svjetski sportski brend adidas lansirao je novi ultimativni model tenisice za trčanje - ULTRABOOST 21.

Vodeći tim adidasovih dizajnera i inovatora u razvoju proizvoda usko je surađivao s adidasovom trkačkom zajednicom kako bi stvorio novu siluetu koja nadograđuje originalni ULTRABOOST model te kako bi pritom osigurali novi, hrabar i drugačiji dizajn u kombinaciji s najnovijim trendovima u tehnologiji performansi.

Najveća novost nadograđenog ULTRABOOST 21 modela je redizajn torzijskog sustava. Novi adidas LEP (Linear Energy Push) sustav osigurava 15 posto više čvrstoće kod savijanja prednjeg dijela stopala za lakši i sigurniji korak. To funkcionira zajedno s adidasovom zaštitnom BOOST tehnologijom za potplat koja u krivulju pete unosi 6 posto više BOOST-a pružajući pritom trkačima nevjerojatan povrat energije i udobnost pri svakom koraku.

Osim redizajniranog LEP sustava i još više BOOST kapsula u odnosu na model ULTRABOOST 20, nova inačica omiljenog trkaćeg modela izrađena je od sjajnih, već poznatih, adidasovih materijala. Jedan od njih je PRIMEKNIT+, sada još preciznije izrađeno pletivo dizajnirano za stabilnost i čvrstoću u pokretu, dok je gornjište, pak, izrađeno od održivog materijala PRIMEBLUE, recikliranog materijala visokih performansi koji sadrži najmanje 50 posto plastike Parley Ocean.

„ULTRABOOST je jedinstvena i senzacionalna kombinacija ikonskog dizajna, revolucionarnih inovacija, neusporedivih performansi i jedinstvenog potrošačkog iskustva. BOOST i PRIMEKNIT stvorili su nove industrijske standarde, dok je PRIMEBLUE postavio novo mjerilo održivosti, a adidas LEP postavlja nove standarde performansi. ULTRABOOST je oduvijek bio 'prvi', 'pionir', svakodnevno oduševljavajući milijune korisnika širom svijeta, osvajajući njihova srca i umove i mijenjajući način na koji vide i osjećaju trčanje", rekao je Alberto Uncini Manganelli, generalni direktor i stariji potpredsjednik adidas Runninga.

Moritz Höllmüller, viši direktor dizajna obuće adidas Runninga, rekao je, pak, kako su stvarajući adidas ULTRABOOST 21, razvili najcjelovitiju tenisicu za trčanje ikad.

„ULTRABOOST je vodeća inovacija u adidasu jer je naš primarni cilj učiniti svaku tenisicu boljom od prethodne. ULTRABOOST 21 je 'uzeo' sve estetske značajke koje su bile dio originalnog DNK tenisice i spojio ih s najnovijom tehnologijom, kao što je adidas LEP, kako bi stvorio tenisicu koja kombinira izvrsne dizajnerske značajke s nevjerojatnom udobnošću, čvrstoćom i povratom energije. ULTRABOOST 21 je uistinu jedinstveni proizvod i sve što biste mogli poželjeti u tenisici za trčanje!“, zaključio je.

adidas je oduvijek vjerovao da kroz sport ima moć transformirati živote ljudi, a upravo ULTRABOOST 21 utjelovljuje mogućnost da ljudima osigura dodatnu energiju za pokretanje pozitivnih promjena u njihovom životu. U vrijeme dok su gradovi širom svijeta teško pogođeni pandemijom koronavirusa, trčanje je konstanta koja gradove i zajednice održava u pokretu.

Globalno adidasovo istraživanje potvrdilo je moć trčanja kod pozitivne transformacije života i kod poboljšanja tjelesnog i mentalnog stanja u zajednicama. Ono je pokazalo da će trkači za 20 posto povećati razinu energiju u odnosu na 'netrkače', dok je više od 40 posto ispitanika koji su povećali frekvenciju trčanja tvrdilo da su razvili pozitivniji pogled na život. Osim toga, jedan od tri ispitanika naveo je dobrobiti trčanja za mentalno zdravlje kao jedan od svojih glavnih motivacijskih čimbenika.

adidas ULTRABOOST 21 u hrvatske trgovine stiže u bijeloj i fluorescentno žutoj boji kako bi vizualno oživio temu visoke razine energije, a više informacija o tome gdje ih nabaviti dostupno je na linku.