POGREŠAN ODABIR

A najgore haljine s Oscara su...

26.02.2015 u 14:11

  • +5

Najgore haljine s dodjele Oscara

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Bilo bi lijepo da je baš svaka dama na dodjeli Oscara odabrala haljinu koja joj savršeno pristaje, ali neke su pogriješile u tome pa su se našle na listi najgore odjevenih

Sigurno se nije nadala da će tako biti, ali Solange Knowles u crvenoj haljini Christiana Siriana nije uspjela u naumu da kopira Lupitu Nyong'o, glumicu koja je prije nekoliko godina nosila sličnu kreaciju također na dodjeli Oscara. Za razliku od Lupite, koja je jednostavnu haljinu nadopunila plaštem, Solange ima previše neiskorištene tkanine, od kroja dolčevite oko vrata do bujnog donjeg dijela.

Inače prelijepa Scarlett Johansson kao da je ovoga puta namjerno sakrila svoju prirodnu ljepotu. Frizura je mogla biti ženstvenija, a Versaceovu seksi haljinu s dubokim dekolteom potpuno je zasjenila prevelika i potpuno suvišna ogrlica, k tome iste smaragdnozelene boje kao i haljina.

Felicity Jones možda je željela ostaviti dojam princeze jer kreacija Alexandera McQueena ima sve to – raskošan donji dio i nabore u struku koji podsjećaju na haljinu za bal. No kritičari se slažu u mišljenju da je lijepa haljina bila previše bujna za nježnu glumicu, a i gornji dio ostao je neistaknut, unatoč posebnoj izradi.

Mlada Lorelei Linklater s godinama će sigurno naučiti birati haljine koje joj bolje pristaju od ove, koju je za nju kreirala Gabriela Cadena. Budući da je tako mlada, možda bi bolji izbor bio nešto primjerenije i više klasično od cvjetnog printa i naoko prozirnog materijala.

Chloe Grace Moretz je po prvi puta imala ulogu prezenterice, a njezina haljina (Miu Miu) dobila je negativne kritike jer materijal djeluje kao da je za neku drugu namjenu, primjerice za šivanje pokrivača.

Blanca Blanco na listi najgore odjevenih dama na dodjeli 87. po redu filmskih nagrada našla se samo zbog jednog razloga – njezina haljina jednostavno ima previše svega, od boja do nabora i zaokrenutih detalja.

Modni su kritičari zamjerili Gwyneth Paltrow odabir haljine Ralph & Russo zbog boje i jednostavnosti, a što ne bi bio modni promašaj da nije ogromnog cvijeta na ramenu. Glumica kao da je krenula na maturalnu zabavu, a ne na dodjelu Oscara.

Dianne Warren svima je djelovala kao da ide na otkačeni retro tulum, a ne na dodjelu prestižnih nagrada. Skladateljica je sparila srebrni šljokičasti sako, crne hlače i čizme koji nikako ne pašu jedno uz drugo.