NA MINIJEVOJ STAZI

911-ica obrisala pod Cooperom S

23.06.2010 u 11:08

Bionic
Reading

Marketinška trakavica, čini se, konačno je završila. Nakon što se Porsche odbio službeno odazvati na Minijev izazov, proizvođač luckastih skupocjenih kompaktnih automobila iz Oxforda ipak je pribavio 911-icu S te svejedno – izgubio

Sama utrka, doduše, nije prošla bez kontroverzi. Mini je za ogled odabrao Road Atlantu, no umjesto četiri kilometra dugačke profesionalne trkaće staze, u Miniju su s nekoliko čunjeva u svoju korist radije odlučili prilagoditi školsku stazu za vozače početnike veličine ovećeg parkinga.

U Miniju su bili itekako svjesni da sa 175 KS Cooper S nema šanse protiv 911-ice S sa 385 KS, no na uskoj autocross stazi s puno oštrih zavoja – do izražaja je mogla doći Minijeva niža masa.

Unatoč svim kalkulacijama, 911-ica je obrisala pod Cooperom nadmašivši ga za čitave dvije sekunde. U Miniju se nisu ustručavali istaknuti, aludirajući na razliku u cijeni, kako svaka sekunda razlike vrijedi 38.000 dolara, no nekako nam se čini da bi na pravoj Road Atlanti ukupna suma ostala ista, ali bi se zato dijelila na mnogo više sekundi.

Miniju će utjehu možda priuštiti Hyundai. Nakon što se Porsche oglušio na Minijev poziv, Korejci su za utrku s Cooperom S ponudili svoj Genesis Coupe.