SAMANTHA GEIMER

Žrtva Romana Polanskog napisala knjigu sjećanja

29.07.2013 u 10:22

Bionic
Reading

Samantha Geimer, djevojka koju je sedamdesetih godina silovao redatelj Roman Polanski, odlučila je napisati knjigu sjećanja. Pod naslovom 'The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanski' njena će knjiga izaći u rujnu ove godine, a naslovnicu krasi fotografiju Geimer koju je snimio Polanski oko tri tjedna prije nego će je silovati

Početkom ožujka 1977. dogodilo se ono zbog čega redatelj Roman Polanski ne smije napuštati Francusku. Tada je Polanski, na vrhuncu svoje holivudske karijere, u kuću prijatelja Jacka Nicholsona odveo 13-godišnju Samanthu Gailey, koju je onda drogirao i silovao. Součen sa zatvorskom kaznom, slavni je redatelj pobjegao iz SAD-a, a cijeli je slučaj ostavio neizbrisivu mrlju na njegovom životu, doduše ne jedinu.

No u svemu tome se kroz desetljeća zaboravilo na djevojčicu koja je silovana, Samanthu Geimer, koja je odlučila napisati knjigu o tome kako je bilo 'živjeti u sjeni Romana Polanskog'. Njena knjiga sjećanja nosi naslov 'The Girl', a bit će ilustrirana fotografijom 13-godišnje Samanthe, koju je tri tjedna prije nego će je silovati napravio sam Polanski.

Geimer je za medije objasnila da je fotografiju dobila 1988, kada je vodila građansku parnicu protiv Polanskog, koji od 1978. živi u francuskom egzilu. Također vrijedi podsjetiti kako je Geimer u međuvremenu zatražila da se optužbe protiv Polanskog odbace zbog vremena koje je prošlo od silovanja. U svakom slučaju, knjiga 'The Girl' će biti prva prilika da se detaljno čuje i njena strana priče. Samantha Geimer je danas u sretnom braku te je majka troje djece, a živi na relaciji Nevada - Havaji.