SAJAM KNJIGA

Zeruya Shalev i Maria Schrader dolaze u Pulu

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 24.11.2010 13:54
  • Objavljeno 24.11.2010 u 13:54
Zeruya Shalev rade šerbedžija

Zeruya Shalev rade šerbedžija

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Ovogodišnji 16. Sa(n)jam knjige u Istri obilježit će rekordnih 109 događaja, 155 sudionika te 225 izdavača koji će u Domu hrvatskih branitelja u Puli od 3. do 12. prosinca izložiti gotovo 22 tisuće naslova, izvijestila je danas direktorica sajma Magdalena Vodopija.

U sklopu Sajma dodijelit će se knjižna nagrada "Kiklop" a održat će se i festival dječje knjige "Monte Librić" te recesijsko izdanje festivala "Polis Jadran Europa".

"Ovaj pulski festival knjiga i autora zasigurno prelazi regionalne okvire i zato je od iznimne važnosti što smo ga unatoč recesiji zahvaljujući Partnerskom ugovoru s Istarskom županijom, Gradom i Zagrebačkom bankom koji je ove godine potpisan, uspjeli zadržati", kazala je na konferenciji za novinare u Puli direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Izvijestivši kako je tema ovogodišnjeg sajma knjige u Istri "Knjiga i film" istaknula je da ni jedna dosadašnja tema Sajma nije "toliko spontano ušla u sadržaje svih programa Sajma, niti iznjedrila toliko novih programa kao ovogodišnja". U prilog tomu spomenula je ovogodišnje programe "Zameo ih film" kao program koji najbolje oslikava povezanost knjige i filma, "Američka noć" - program koji portretira filmske autore na Sajmu te "Ponoćni kauboji" - noćni program koji obuhvaća razgovore o filmovima u pripremi.

Posebne gošće Sajma bit će izraelska knjiženica Zeruya Shalev te njemačka glumica Maria Schrader koje, po ocijeni direktorice Magdalene Vodopija "najbolje simboliziraju osnovnu nit teme Sajma".

Uz ove nove programe u sklopu ovogodišnjeg Sajma održat će se i programi "Sa(n)jam knjige u knjižnici" koji se odvija u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Puli, "Andijev program" posvećen poznatom vinaru i glazbeniku Andiju Šipetiću koji je početkom ove godine smrtno stradao u prometnoj nesreći te program "Hollycook" koji će predstavljati najpoznatije autore iz oblasti gastronomije poput Ane Ugarković, Veljka Barbijerija te Zlatka Galla.

Od tradicionalnih programa Vodopija je izdvojila "Doručak s autorom", "Suton uz knjigu" i "Bertijev program" koji će također ove godine biti posvećen književnosti i filmu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi