UZ PREDSTAVU 'GALEB'

Završetak najuspješnije sezone Zagrebačkog kazališta mladih

26.06.2013 u 15:26

Bionic
Reading

Predstavom 'Galeb' Bobe Jelčića Zagrebačko kazalište mladih je 21. svibnja završilo svoju najuspješniju sezonu u proteklih osam i pol godina, koliko ga vodi Dubravka Vrgoč

U kazališnoj sezoni 2012/13. Zagrebačko kazalište mladih imalo je 11 premijera.

Prošle kazališne sezone na programu je bilo ukupno čak devet predstava koje su nastale u koprodukciji, ZKM je sudjelovao kao partner u projektu 'Četiri grada, četiri priče' u okviru kojeg je nastala predstava 'Europa', a uključen je i u projekt Prospero koji umrežuje odabrana europska kazališta.

'U protekloj sezoni Zagrebačko kazalište mladih je obišlo mnoge europske i svjetske destinacije, pa tako u svom teatarskom itinerariju bilježi gostovanje na najprestižnijim adresama koje su do sada bila zatvorena za hrvatsko kazalište. Među 28 gostovanja treba istaknuti da je ZKM s predstavom 'Pismo Heineru Mulleru' Gorana Ferčeca u režiji Bojana Đorđeva bilo u njujorškoj La MaMi e.t.c., zatim da je u okviru Festivala Hrvatske u Francuskoj prvo uspjelo ući u pariško državno kazalište La Colline s kultnom predstavom 'S druge strane' Nataše Rajković i Bobe Jelčića, koje je dosad obišla gotovo 40 festivala, dok je 'Garaža' Zdenka Mesarića, u režiji Ivice Buljana, nakon što je 2010. osvojila probranu američku publiku i kritiku osvojila i Berlin.


'Žuta crta'

Kazališna putovanja još nisu gotova, pa će tako u srpnju predstava 'Žuta crta' Juli Zeh i Charlotte Roos, u režiji Ivice Buljana, gostovati na velikom portugalskom Međunarodnom kazališnom festivalu Almada u Lisabonu', stoji u priopćenju Zagrebačkog kazališta mladih.