DODIJELJENE NAGRADE

'Mali' Antonija Nuića najbolji film 65. Pulskog filmskog festivala

  • Autor: B.R.
  • Zadnja izmjena 22.07.2018 09:28
  • Objavljeno 21.07.2018 u 21:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem 65. Pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu "Mali" redatelja Antonija Nuića, produkcijske kuće Propeler film, producenata Borisa T. Matića i Lane Matić, a nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio film "Comic Sans" redatelja Nevija Marasovića s prosječnom ocjenom 4,92, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u subotu u Festivalskom centru

Najviše Zlatnih Arena, po pet, na ovogodišnjem festivalu osvojili su film "Osmi povjerenik" redatelja Ivana Salaja i film "Comic sans" redatelja Nevija Marasović.

Zlatne Arene filmu "Osmi povjereniik" pripale su Borku Periću za najbolju sporednu mušku ulogu, Alenu i Nenadu Sinkauzu za glazbu, Ivani Škrabalo za scenografiju, Morani Starčević za kostimografiju te Tomislavu Vujnoviću, Antoniju Patljaku, Siniši Mataiću i Sandrinu Požežancu za vizualne efekte.

Zlatne Arene filmu "Comic Sans" pripale su Neviju Marasoviću za režiju, Nataši Janjić za najbolju sporednu žensku ulogu, Janku Popoviću Volariću za najbolju glavnu mušku ulogu, Tomislavu Pavlicu za montažu te Juliju Zorniku za oblikovanje zvuka.

  • +9
  • +6

Dodjela nagrada 65. Pula Film Festivala

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Film "Lada Kamenski", u režiji Sare Hribar i Marka Šantića, osvojio je dvije Zlatne Arene i to Sara Hribar za scenarij i Doris Šarić-Kukuljica za najbolju glavnu žensku ulogu dok su po jednu Zlatnu Arenu dobili film "Duboku rezovi" redatelja Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića i to Radislav Jovanov Gonz, Luka Matić i Dubravka Kurobasa za kameru, Saša Budimir za specijalne efekte u filmu "Mali" redatelja Antonija Nuića te Sanja Rivić za masku u filmu "Egzorcizam" redatelja Dalibora Matanića.

Nagrada "Breza" za najboljeg debitanta dodijeljena je Sari Hribar za film "Lada Kamenski"

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu "Žaba" redatelja Elmira Jukića koji je ujedno dobio i za režiju dok je Zlatna Arena za glumačko ostvarenje dodijeljena Maruši Majer za ulogu Mare u filmu "Ivan" redatelja Janeza Burgera.

Nagradu hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan osvojio je film "Mali" redatelja Antonija Nuića.

Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma - mjuzikla "Mama mia - Here we go again".

  • +23
  • +20

Ekipa filma Mamma Mia 2 održala konferenciju za medije

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic / CROPIX

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!