PRIPREMA ZA DAN D

Zavirite u studije u kojima nastaje domaći dizajn

12.06.2013 u 15:15

Bionic
Reading

Kao uvertira za finale festivala Dan D, u tijeku je satelitski program koji se održava na raznim lokacijama u centru Zagreba. Sve do 14. lipnja imate prilike razgledati studije u kojima djeluju dizajneri te pogledati izložbe

Tijekom cijelog radnog tjedna, sve do 14. lipnja, u sklopu programa D-studios posjetitelji imaju prilike zaviriti u dizajnerske studije te izbliza promotriti urede u kojima djeluju kreativci. U projektu sudjeluju: Bruketa&Žinić, Bunch, Dejan Kršić/WHW, Fiktiv, Grupa, Hamper, Manufakturist+đukićpavlović, Parabureau, Rational International, Studio Norma i StanislavHabjan/Petikat, a zajedničko događanje na kojem će se predstaviti više različitih kreativnih ureda nazvano Propuh u Donjoj Preradovićevoj na rasporedu je u četvrtak 13. lipnja.

U sklopu programa D-shops sve do nedjelje 16. lipnja najpoznatiji zagrebački dućani i prodavaonice 'dizajnerskih' brendova i potrepština u Zagrebu rade dulje te donose popuste i izložbe, a u sklopu Satelitskog programa mogu se razgledati izložbe: 'Solid Acts / Design from Croatia' u Centru za dizajn HGK, izložba Berta Teunissena (jednog od predavača diskurzivnog programa Dana D) te 'Domaći krajolici: Hrvatska u Europi' u Etnografskom muzeju.

Detaljan program dostupan je na internetskim stranicama.