SPEED DATING

Zaljubite se u hrvatske umjetnike na brzinskom spoju

19.11.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Galerija Green Room iz Zaboka u suradnji s vizualnom umjetnicom Martinom Miholić organizira projekt pod nazivom 'Artists Speed Dating'. Radi se o kolaborativnom projektu koji će okupiti umjetnike, kustose, dizajnere, građane i posjetitelje u popularnoj brzinskoj formi originalno predviđenoj za upoznavanje ljubavnika ili partnera. Susreti u bistrou Kod Golubeka odvit će se 22. studenog u 19 sati

Zadana forma predviđa pet do deset minuta razgovora unutar kojih će posjetitelji imati priliku upoznati s vizualnim umjetnicima uglavnom iz lokalne sredine. Po isteku zadanog vremena, sudionik/ca prelazi za drugi stol kako bi upoznao/la sljedećeg umjetnika/cu.

'Cilj je projekta neposrednim kontaktom približiti suvremene umjetničke prakse građanima te ih upoznati s kulturnim, umjetničkim, a nerijetko vezano i političkim idejama koje dolaze iz njihovih sredina.

Projekt je inspiriran procesom komunikacije i upoznavanja, međusobnog prepoznavanja i vlastitog prezentiranja u kontekstu današnjeg multikulturalnog okružja, odnosno aparatom za brzo kodificiranje koji funkcionira po unaprijed kreiranom generiranom setu eliminarnih pitanja za posuđivanje i procjenjivanje drugoga te predstavljanje samoga sebe', navodi inicijatorica projekta, umjetnica Martina Miholić.

Martina Miholić rođena je 1981. u Zagrebu. 2004. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2011. magistrirala na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu. Od 2006. djeluje unutar umjetničkog kolektiva Projekt 6. Iste godine postaje umjetnička ravnateljica Test!-a (Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije) koji vodi od 2010. do 2012. unutar udruge ULAZ i u kolaboraciji s Veleposlanstvom RH u Londonu provodi projekt 'Export - Import'.

U svom radu bavi se u područjima gledanja, viđenja, stvaranja slika i konteksta te njihovom recepcijom. Osobno ogoljivanje i dekonstrukcija pozicije subjekta njezina je bazična metoda hvatanja u koštac s problemom stvaranja stereotipa, predrasuda i komunikacijskih čvorišta. Analitičkim pristupom kreiranju vlastitog identiteta te njegovoj konfrontaciji i refleksiji u nikada statičnom društvenom okolišu stvara platformu za preispitivanje sistema, jezika i kodova kojima definiramo vlastiti ili tuđi identitet.