OD 16. LIPNJA

Zagrepčane očekuje mjesec dana kulturnog programa 'Booksa u parku 2020'

10.06.2020 u 19:18

Bionic
Reading

Mjesec književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa i kvartovskog druženja, 'Booksa u parku 2020' počet će 16. lipnja, najavili su iz Kluba Booksa u Zagrebu

Napokon izlazimo iz online okruženja i vraćamo se u kvart, kažu u priopćenju iz Bookse uz napomenu da su pripremili brojne književne sadržaje koji će se provoditi uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Booksa je program pripremila u suradnji s Hrvatskim društvom književnih prevoditelja, festivalom „Prvi prozak na vrh jezika“, izdavačkim kućama, Multimedijalnim institutom, Kinotekom, Kurzivom, te produkcijom Book & Zvook.

Razgovor o superherojima u stripu održat će se na tribini Lea Jurića, u „Poeziji na živo“ bit će predstavljene nove pjesme Dorte Jagić, dok će o novim knjigama mladih nada Mladena Blaževića i Ivane Rogar bit riječi u „Učitavanju“, kaže se.

U razgovoru o queer dramskom pismu govorit će Espi Tomičić te čitati ulomke svoje drame Your Love Is King. Bit će predstavljeni kritički zbornici koje su objavili Booksa i Kulturpunkt, te tek snimljena nova audio knjiga Vladana Desnice.

Spisateljica Ivana Bodrožić održat će tečaj zajedničkog pisanja priča Raspričavanje, a Saša Šimpraga i Krešo Galić u dvije će „Šetnje iza ugla“ voditi posjetitelje kroz povijest kvarta i zagrebačkih parkova.

Kantautorica Sara Renar održat će koncert u čast Ante Perkovića, a u suradnji s Kinotekom bit će predstavljen kvartovski film Zagrebački ekvinocij redatelja Svebora Mihaela Jelića. Također, udruga Restart prikazat će filmove te škole dokumentarnog filma.

„Booksa u parku 2020“ organizira se uz potporu Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, uz tehničku podršku Attacka i Pogona, kaže se.