BURA U KAZALIŠTU

Zagrebački HNK do daljnjeg odgađa sve svoje programe

18.12.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazališta u Zagrebu obavijestilo je da zbog epidemiološke situacije i prema preporukama osnivača do daljnjega otkazuje svoje programe

'Zbog trenutačne epidemiološke situacije i prema preporukama osnivača, do daljnjega otkazujemo program u našem kazalištu. O svim promjenama obavještavat ćemo vas na našim stranicama. Želimo vam sretne božićne i novogodišnje blagdane u nadi da ćemo se što prije vidjeti', javili su iz zagrebačkog HNK na službenim stranicama.

❗ Do daljnjega otkazujemo program unutar našeg kazališta. O svim promjenama obavještavat ćemo vas na našim stranicama....

Posted by Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in Zagreb on Friday, December 18, 2020

Posljednjih nekoliko tjedana HNK Zagreb u središtu je skandala oko koronavirusa. Prije mjesec dana protiv intendantice Dubravke Vrgoč Sindikat hrvatskih djelatnika u kulturi podigao je kaznenu prijavu zbog neadekvatnog provođenja epidemioloških mjera u kući, a nakon što su o problematičnim uvjetima rada u HNK progovorili neki od zaposlenika Opere. Situacija je posebno ozbiljna postala nakon smrti dugogodišnjeg člana HNK-ovog zbora Ante Topića, koji je preminuo u Covid-19 respiratornom centru u zagrebačkoj Dubravi. U slučaj je uključen i DORH, a prije nekoliko dana sastalo se i Kazališno vijeće HNK na kojemu je, kako je rekao predsjednik Vijeća Duško Ljuština, zatraženo detaljno izvješće s naglaskom na moguću odgovornost Dubravke Vrgoč, direktora Opere i svih sindikalnih povjerenika HNK.

'Dali smo im sedam dana da to naprave, a nakon što dobijemo materijale ćemo se pripremiti i sazvati novu sjednicu', rekao je Ljuština.

U međuvremenu, podršku zaposlenicima koji traže da se utvrde sve činjenice vezane uz provođenje epidemioloških mjera u zagrebačkom HNK pružio je i Unison - Hrvatski glazbeni savez, krovni savez glazbenih udruga u Hrvatskoj.