LAPSUS

Ljuština na TV-u rekao da je zaražen sjeo u vlak i otišao u Liku, sad se kaje: Napravio sam glupost

17.12.2020 u 14:17

Bionic
Reading

'Napravio sam glupost kad sam u ponedjeljak 14. prosinca u emisiji 'Izvan okvira' izjavio da sam nakon saznanja da sam zaražen s covid-19 sjeo na vlak i otišao u Liku, kako bih se izolirao na 20 dana', rekao je danas Jutarnjem listu Duško Ljuština, predsjednik Kazališnog vijeća zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta

'Iskreno mi je žao zbog vlastite nesmotrenosti jer se radi o običnom lapsusu!', objasnio je Ljuština Jutarnjem listu izjavu iz emisije 'Izvan okvira' u kojoj je govorio o situaciji u zagrebačkom HNK protiv čije je intendantice Dubravke Vrgoč podnesena Kaznena prijava zbog širenja zaraze.

'Ja sam koronu prebolio. Imao sam vrlo blage simptome i nisam se išao testirati zbog korone. Išao sam se testirati zbog puta i onda sam saznao. Onog časa kad sam saznao, obavijestio sam sve svoje kontakte, isti čas se spakirao, sjeo na vlak i otišao u Liku', rekao je u emisiji 'Izvan okvira'. Danas pak tvrdi da je u pitanju nehotična pogreška.

'Kako zadnju godinu dana često putujem u Liku vlakom tako sam u emisiji nehotično i pogrešno izgovorio da sam sjeo na vlak i otišao u Liku. Naime, istina je da sam 27. listopada, kada sam dobio pozitivan rezultat testa na covid-19, odlučio otići u samoizolaciju u Liku i tamo sam otputovao automobilom, što je lako provjerljivo na ENC-u, elektroničkoj naplati cestarine, a ne vlakom kako sam nehotice izjavio. Nikakvog kontakta nisam imao ni s kim osim sa suprugom koja je također sa mnom otišla u Liku. Ispričavam se svima koji su na temelju moje izjave mogli shvatiti da sam unio zarazu u vlak. Nažalost, lapsusi se događaju', pojasnio je Ljuština.

No, kako podsjeća Teatar.hr, kao predsjednik Kazališnog vijeća HNK, Ljuština je dan ranije vodio sjednicu Vijeća na kojoj su bili svi članovi osim Srećka Šestana, koji se uključio telefonom iz Splita, te dodatno intendantica Vrgoč, ravnatelji Drame, Opere i Baleta, šefica računovodstva i zapisničarka.

'Na samom početku sjednice koja se održavala u prostoriji u kojoj su bili otvoreni svi prozori, Ljuština je prisutne obavijestio da će zbog epidemiološkog opreza sjednica trajati samo 15 minuta, kako bi bili sigurni da se na njoj nitko ne može zaraziti. Sjednica je doista i završila u 16:15, a Ljuština je već sutradan saznao da je pozitivan. No, usprkos njegovoj izjavi za N1 da je kao odgovoran čovjek odmah obavijestio sve svoje kontakte, ni on osobno ni intendantica ni epidemiolozi nisu obavijestili sve koji su bili nazočni spornoj sjednici ili barem nisu obavijestili tri člana vijeća iz redova zaposlenika i umjetnika koji su nam to i posvjedočili', piše teatar.hr.