lisinski

Zagrebačka filharmonija u petak pod ravnanjem Andrewa Gramsa

12.04.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija nastupit će u petak, 14. travnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem američkog dirigenta Andrewa Gramsa, a u sklopu svog Plavog ciklusa izvest će program skladbi Johanna Sebastiana Bacha, Edvarda Griega i Hectora Berlioza

Večer će kao solist na klaviru upotpuniti američko-francuski pijanist Andrew von Oeyen, slavljen diljem svijeta zbog svojih elegantnih, dubinskih interpretacija, uravnotežena pijanističkog umijeća i briljantne tehnike, stoji u najavi.

Od debija sa 16 godina uz Losangelesku filharmoniju i Esa-Pekku Salonena, Andrew von Oeyen potvrdio se kao jedan od najsjajnijih pijanista svoje generacije nastupajući s brojnim uglednim svjetskim orkestrima s repertoarom od Bartóka, Barbera, Beethovena, Brahmsa, Chopina i Debussyja, preko Fauréa, Liszta, Gershwina, Griega, Mendelssohna i Mozarta, sve do Prokofjeva, Rahmanjinova, Ravela, Schumanna, Šostakoviča i Čajkovskog.

Koncertom će ravnati američki dirigent Andrew Grams koji je izgradio reputaciju jedinstvenom kombinacijom umjetničke energije, entuzijazma i tehničke jasnoće, pa se uz njegovo ime vežu ne samo izvanredno dinamične koncertne izvedbe, već i sposobnost ostvarivanja prisne povezanosti s publikom, baš kao i dugoročna vizija kada je u pitanju vođenje odnosno stalno unapređenje orkestara s kojima surađuje.

Uoči koncerta, s početkom u 19 sati, u predvorju Velike dvorane održat će se predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s publikom svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.