atraktivni sadržaji

Za digitalnu Noć muzeja prijavljen 171 sudionik

26.01.2021 u 12:11

Bionic
Reading

Za ovogodišnju, 16. Noć muzeja koja će se na temu 'Zadaće muzeja u uvjetima kriza' održati online 29. siječnja, prijavio se 171. sudionik, muzejska, baštinska ili obrazovna institucija

Organizatori kažu kako ih broj prijavljenih sudionika iznimno raduje i potvrđuje opravdanost kreiranja kulturnih sadržaja i komuniciranja tih sadržaja publici i najširoj javnosti i u otežanim uvjetima.

'U okolnostima globalne krize proteklih mjeseci izazvane pandemijom Covida 19, u Hrvatskoj i razornim potresom u Zagrebu, a nedavno u Petrinji, Sisku i Glini, većina muzejskih i sličnih kulturnih događanja preselila se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, sukladno epidemiološkim mjerama i nakon teških stradanja muzeja u potresu', podsjeća se u najavi.

Tako će i u digitalnoj Noći muzeja, od 18 do 23 sata, posjetitelji moći pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova.

Hrvatska televizija priprema poseban program u kojem će predstaviti najatraktivnije virtualne programe i sadržaje u hrvatskim i nekim inozemnim muzejima. 'Proteklih 15 godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći', napominju organizatori.

'Uspjehu Noći muzeja svih ovih godina, doprinijele su brojne muzejske, baštinske, znanstvene i obrazovne institucije, kreirajući atraktivne programi, koji su privlačili kako tradicionalnu muzejsku publika tako i novu publiku, koja je dijelom potekla i nastala i na tim programima', dodaju.