PRVI PUT NA TV-U

Woody Allen se u ranim 80-ima fura na Jamesa Deana

09.08.2016 u 11:40

Bionic
Reading

Slavni redatelj Woody Allen prvi put u svojoj dugoj filmskoj karijeri stvara za televiziju. Serija od šest epizoda nosi naziv 'Kriza u šest scena' i na prvi pogled čini se da je Allen u svom najboljem neurotičnom izdanju

Allen je za Amazon napisao scenarij i režirao seriju o kojoj se malo znalo do ove nedjelje, kada je sudionicima panela Udruge televizijskih kritičara u Los Angelesu postao dostupan sinopsis i prikazana prva snimka.

Radnja 'Krize u šest scena' smještena je u turbulentne 60-e godine prošlog stoljeća kada je američko društvo dovedeno na rub revolucije, a iz prikazane snimke Allen se u svom najboljem neurotičnom izdanju pojavljuje u liku židovskog spisatelja Sidneyja Muntzingera.

Priča navodno prati prigradsku obitelj iz srednje klase. Njih posjećuje gost koji im kućanstvo okreće naglavačke, a vjerojatno bi ta uloga mogla pripasti Miley Cyrus koju je Allen za glavnu žensku ulogu odabrao još u siječnju. U zvjezdanoj je glumačkoj postavi i komičarska legenda Elaine May, a njezina je uloga u seriji također još nepoznata.

Prikazano obećava puno smijeha i odličnu zabavu uz ovu seriju. U objavljenom isječku Muntzinger traži svog frizera (Max Casella) da mu skine malo s vrha kako bi podsjećao na lika s fotografije izrezane iz novina. Frizer mu u nevjerici objašnjava da ga ne može učiniti sličnim Jamesu Deanu taman da deset godina raditi na njegovoj frizuri. Muntzinger ne odustaje i svjestan da nema puno zajedničkog s Deanom inzistira na što je moguće sličnijoj frizuri, a upornog pisca frizer uspijeva prekinuti tek kritikom na njegov najnoviji roman, za koji kaže da ga je uspavao.

Seriju će Amazon Prime Video premijerno prikazati od 30. rujna.

Woody Allen kao James Dean