NAGRADNJAČE

Vodimo vas na premijeru 'Ćire' u Splitu

13.04.2017 u 14:15

Bionic
Reading

Za nešto manje od dva tjedna, točnije 23. travnja, na pozornici dvorane Lora, Tarik Filipović preobrazit će se u Ćiru Blaževića i zaigrati svoju monodramu 'Ćiro'!

Bit će to prva splitska izvedba ove već popularne predstave koja započinje s turnejom po hrvatskim gradovima, a iako je svjetlo dana ugledala tek početkom ožujka, već puni i dvorane po susjednoj Bosni i Hercegovini.

'Deset godina sam ideju o ovoj monodrami vukao, nosio u glavi i stalno sam mislio o tome da bi valjalo napraviti predstavu o mome prijatelju Ćiri. Ali on sam nikad nije bio previše sklon tome. I malo, pomalo, ipak je na kraju rekao: 'Hajde, sine, napravi ti to.'  Moj prijatelj i kolega, dramaturg Antonio Gabelić i ja smo se prihvatili tog posla i, evo, pola godine pisali, čačkali, nalazili se s Ćirom, snimali njegove izjave... I konačno došli do teksta koji je, po meni, ono što smo htjeli. Jedna lijepa životna priča, jedna topla priča o jednom čovjeku koji nije imao lak život. Priča o uspjehu, priča o upornosti, priča o trudu, o srcu, o duši, o Bosni... O svemu pomalo', priča Tarik Filipović o predstavi 'Ćiro', u kojoj ovaj poznati glumac i voditelj doista briljira.

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s Ćirom, u ovoj predstavi zaista da uvid u životni put i svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera.

'Ima detalja o Ćiri za koje nisam ni znao, nego sam tek čuo od njega kada smo pisali dramski tekst. Ima tu i nekih tekstova iz novina, a nešto je i plod Antonijeve i moje mašte', kaže Tarik Filipović, koji predstavu potpisuje i scenografski te je, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, sudjelovao i u odabiru glazbe.

Hit predstava 'Ćiro' Tarika Filipovića

Izuzetna kazališna poslastica 'Ćiro', predstava je koju ćete odgledati u jednom dahu, a usput ćete zaboraviti da pred vama ne stoji 'glavom i bradom' Ćiro Blažević, već fenomenalni Tarik Filipović.

Ulaznice za predstavu 'Ćiro' potražite u pretprodaji u sustavu Croatia-tickets.com i Eventim.hr.

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za premijeru predstave 'Ćiro' u Splitu (Nedjelja, 23. travnja 2017., 20:00, Dvorana Lora - Dom HV, Split) a dobitnici su Maja Vitez, Stella Gabelić i Marta Barbir.