ZBOG TEKSTA NA BLOGU

Vitomira Lončar mora na policiju!

18.02.2014 u 13:53

Bionic
Reading

Zbog teksta objavljenog na svom blogu Vitomira Lončar sutrašnje će jutro provesti na obavijesnom razgovoru u Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, a poziv je nije nimalo iznenadio

Na svom profilu na Facebooku poznata glumica i osnivačica kazališta Mala scena objavila je da u srijedu u deset ujutro mora na obavijesni razgovor u Heinzelovu ulicu, a razlog poziva je njen tekst objavljen na blogu Slamka spasa u kojem se bavi kazalištem Komedija i varaždinskim HNK-om.

Tekst je objavljen u studenom prošle godine i naslovljen 'Malo pismo Velikim Dečkima o bezakonju, papigama, ponekom krevetu i kralju Zvonimiru'. U prvom dijelu teksta argumentirano piše o programskom i financijskom poslovanju kazališta Komedija dok se u drugom bavi procedurom kroz koju je varaždinsko kazalište prošlo da bi dobilo status nacionalne kazališne kuće.

U razgovoru za tportal Vitomira Lončar rekla je da je ne iznenađuje poziv jer je dosad bila na nekoliko sličnih susreta s policijom, među ostalim na temu organiziranog kriminala i zastrašivanja.

'Dvije su mogućnosti – ili se ponovo radi o zastrašivanju ili je netko napokon počeo procesuirati slučajeve o kojima sam pisala i pišem', kazala je Lončar, a na pitanje je li ironična kad kaže da vjeruje da je netko počeo obrađivati slučajeve na koje upozorava, tvrdi: 'O Šegonu je napisana rečenica pa je krenula istraga, Večernji je objavio rečenicu o novim automobilima i krenula je istraga. Želim vjerovati da je netko pokrenuo istragu, a da to ovog puta nije istraga protiv mene', izjavila je Vitomira Lončar.