prikupljeno je oko 20.000 kuna

Veliko finale Kazališta sa srcem

25.03.2021 u 12:24

Bionic
Reading

Hrvatska Lutrija i HNK u Zagrebu, organizirali su humanitarnu akciju Kazalište sa srcem u kojoj su sudjelovale brojne osobe iz javnog života. Cilj ove plemenite akcije popravak je bronhoskopa za potrebe Specijalne bolnice za kronične bolesti u Petrinji koji se tijekom mjesečnih pretraga koristi više od 100 puta te je esencijalan za pulmološki odjel bolnice u Petrinji

„Sigurno će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Zbog toga smo zahvalni Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Hrvatskoj Lutriji na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo, ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati“ - rekao je ravnatelj bolnice Dr. Tomislav Dujmenović.

Od 1. ožujka svakoga dana na FB stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitiralo se za jednu od 20 poznatih osoba, a zahvaljujući predanim licitatorima, prikupljeno je oko 20.000 kuna.

„Sretni smo što je Hrvatska Lutrija sudjelovala u ovoj lijepoj akciji te se nadamo kako će ovaj projekt potaknuti i ostale ljude da uvide koliko je pomaganje važno. Zahvaljujem ovom prilikom svima koji su se odazvali i uključili u akciju, našim poznatim osobama, a posebice svim ljudima koji su za njih licitirali i na taj način doprinijeli uspješnom završetku ovog projekta“ – rekao je predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa.

Intendantica zagrebačkog HNK, Dubravka Vrgoč, izrazila je iznimno zadovoljstvo što je kazalište uspjelo pomoći i pomaže petrinjskoj bolnici. „Kao središnje hrvatsko kazalište držim našom dužnošću biti društveno korisnim, pa kako smo za vrijeme ove pandemije različitim programima održavali našu vezu s gledateljima i imali terapeutsku ulogu. Također nas veseli da su se našoj akciji odazvali umjetnici, sportaši, novinari, glumci, medijske zvijezde, dakle poznati iz različitih sektora i iskazali volju da pomognu svojim angažmanom najugroženijima.“

Na hit predstavi Revizor redatelja Sergeja Potapova 25. ožujka u ložama zagrebačkog HNK u društvu svojih obožavatelja, licitatora i humanitaraca sjedit će i Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Tihomir Ladišić, Goran Bogdan, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Domagoj Jakopović Ribafish.