PREMIJERA U SAD-U

Velik uspjeh novog filma Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'

16.08.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Film Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske' imat će svjetsku premijeru na Montreal World Film Festivalu krajem kolovoza, a riječ je o velikom uspjehu jer se radi o natjecateljskom festivalu A kategorije u Sjevernoj Americi

Ljubavnu priču o mržnji inspiriranoj stvarnom zemljom hrvatska publika imat će priliku gledati od ove jeseni u distribuciji Blitza. Film donosi priču koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima, a priča je to o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se voli unatoč svemu.


U glavnoj ulozi pojavljuje se proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac. On u svojoj najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri glumi umirovljenog profesora, pritom deklariranog homoseksualca i transvestita. Uz njega igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

Ovogodišnje, jubilarno 40. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu održat će se od 25. kolovoza do 5. rujna. Više o festivalu saznajte na njegovoj službenoj stranici www.ffm-montreal.org.