u petak, 1. travnja

Večer s Cohenom početkom travnja ponovno u Kerempuhu

18.03.2022 u 19:26

Bionic
Reading

Točno tri godine nakon što nas je napustio jedan od najvećih glazbenika i pjesnika, Leonard Cohen, u studenom 2019. u Kerempuhu se dogodio jedan od onih antologijskih koncerata koje je teško opisati riječima

Maja Posavec, Ivan Kapec i bend priredili su večer za pamćenje, a to što je koncert bio rasprodan čak tri tjedna ranije, nagovještavalo je da će biti baš tako, stoji u najavi.

Svijet se otada stubokom promijenio. Na neka stara vremena, barem one ljepše momente, podsjetit će nas Večer s Cohenom koja će održati u petak, 1. travnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta. Na dan koncerta ako ih ostane koštat će 120 kuna, a kupiti se mogu i online na službenoj stranici kazališta.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, i ovaj put uz pomoć cijelog benda kojeg čine Jurica Štelma, Borko Rupena i Mario Bočić, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove. Posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema, to je već dokazano. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer tu već godinama nastupa u brojnim kazališnim komadima.