otvorene su prijave

Uskoro u Zagrebu ljetne kuharsko-filmske radionice

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 31.05.2017 08:48
  • Objavljeno 30.05.2017 u 16:19
Frooom

Frooom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bacači sjenki kuhaju nove Frooom! radionice. Inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja za djecu i mlade od 8 do 16 godina održavat će se u vrijeme ljetnih školskih praznika, od 19. lipnja do 14. srpnja, u Osnovnoj školi 'Dr. Ivan Merz' u Zagrebu

Frooom djecu upoznaje s onim što ne vide gledajući filmove, TV-serije, spotove, kompjutorske igre i web-medijske programe. Kroz Taj intenzivni obrazovni proces djeca uče o prirodi filma, eksperimentirajući sa svim onim što je dovelo do filma kakvog danas poznajemo: od kineskih zoetropa, preko manirističkih optičkih eksperimenata, animacija fotografije i camere obscure, do tonskog filma u boji, računalnih programa i digitalne tehnologije, stoji u priopćenju.

Edukacijski program je zamišljen kao proces interakcije različitih umjetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad. Na Taj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom.

Frooom! kroz tri razine programa upoznaje djecu prvenstveno s njima samima te njihovim stvaralačkim i ljudskim potencijalima. Kroz zabavu i igru ih podučava filmsku povijest, tehnike i postupaka, te prdstavlja antologijska i najnovija filmska i medijska ostvarenja.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Integralnim pristupom neformalnom obrazovanju koji uključuje različite vidove suvremene umjetnosti i drugih društvenih znanja – od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume/performansa i prostornih forenzika do sistemskih konstelacija, brake-dancea, parKura, animacije i VJ-inga – voditelji Frooom!-a s djecom prolaze team building i spajaju dječji i odrasli svijet kroz pametnu igru, kreativnost, gledanje filmova i topli obrok.

Djeca u Frooom!-u ulaze u velike camere obscure, grade zoetrope i slikolovke, proučavaju praksinoskope, Muybridgove eksperimente, manirističke slike iluzije, nastanak i nestanak filmske vrpce, razvoj kamera i načina obrade filma, ali se i igraju s perceptivnim računalnim igrama, analognim filmom, te stvaraju razna novomedijska djela korištenjem jednostavnih programa digitalne animacije, ali i složenim programima za 3D mapping.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Petodnevne radionice su na rasporedu svakog dana od 9 do 16 sati u grupama od maksimalno 16 sudionika. Edukacija uključuje osiguranje svih polaznika te kvalitetan topli obrok, a odvija se uz stalnu prisutnost iskusnog psihologa.

Ovogodišnja ljetna Frooom! kuharsko - filmska škola se otvara 18. lipnja u Kinu Europa prigodnim glazbenim, scenskim i filmskim programom, a prijave su otvorene do popunjavanja mjesta u grupama.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Više informacija i prijavnica može se naći na www.frooom.eu, a upiti se mogu slati e-mailom  na frooom.filmskaradionica@gmail.com.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!