19. LISTOPADA

Uskoro 7. Sajam stipendija

06.10.2011 u 11:06

Bionic
Reading

Institut za razvoj obrazovanja organizira 7. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude u srijedu, 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj na kojemu učenici, studenti i ostali zainteresirani mogu saznati sve o stipendijama za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ove godine, Sajam će po prvi puta predstaviti i popratni sadržaj koji je usko vezan uz prijavu na stipendije: predstavit će se studijski programi, standardizirani ispiti za studij u inozemstvu, tečajevi stranih jezika te usluge prijevoda prijavne dokumentacije.

Na Sajmu će izlagati više od 30 uglednih institucija iz devet različitih zemalja. Među najznačajnijim novinama ovogodišnjeg Sajma će biti predstavljanje Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske kao prve Zemlje partnera Sajma. Obrazovni sustav Ujedinjene Kraljevine poznat je po svojoj izvrsnosti diljem svijeta, a posjetitelji ovogodišnjeg Sajma će imati priliku razgovarati s britanskim izlagačima i bivšim stipendistima britanskih obrazovnih institucija.

Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude ove će godine po prvi puta podržati i INA - Industrija nafte, d.d. kao Prijatelj Sajma, koja će svojim sudjelovanjem promicati važnost ulaganja u obrazovanje i obrazovne projekte. INA će na Sajmu predstaviti programe stipendiranja, programe zapošljavanja visokoobrazovanih pripravnika te međunarodno natjecanje za studente. Na Sajmu će također biti predstavljen projekt 'Top stipendija za top studente', čiji je INA dugogodišnji partner.

Na Sajmu izlažu hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge. Ove godine se očekuje više od 7.000 posjetitelja, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o mogućnostima studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma su omogućile potpore brojnih partnera, koji će ujedno biti izlagači na Sajmu: Veleučilište VERN' (strateški partner), Visoka škola za primijenjeno računarstvo, dio Algebra Grupe (akademski partner), LIDL Hrvatska (sponzor), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva te Agencija za mobilnost i programe EU (donatori i pokrovitelji).

Sve informacije o Sajmu stipendija dostupne su na portalu www.stipendije.info i na www.facebook.com/trazim.stipendiju