TJEDAN DOBRE KNJIGE

Upoznajte queer književnost

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 12.04.2011 14:29
  • Objavljeno 12.04.2011 u 10:03
tjedan dobre knjige

tjedan dobre knjige

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tjedan dobre knjige

U suradnji Tjedna dobre knjige, festivala Queer Zagreb i nakladnika Frakture, Meandar Medije, Profila i Zagrebačke naklade od 14. do 20. travnja knjige koje obrađuju queer tematiku bit će posebno istaknute, a pojedina izdanja snižena za 30 posto

Tjedan dobre knjige, kulturno-marketinška manifestacija koja se prvi put održava u Hrvatskoj s ciljem da potakne suradnju knjižara, nakladnika, medija i državnih institucija, prvu akciju ostvarit će s festivalom Queer Zagreb.

Zajedno s nakladnicima Frakturom, Meandar Medijom, Profilom i Zagrebačkom nakladom od 14. do 20. travnja za posjetitelje organizira putovanja u svijet queer knjige, u šest knjižara (Jesenski i Turk, Rooseveltov trg 4, Zagreb, Vuković&Runjić, Teslina 16, Zagreb, Užitak i tekst, Centar Kaptol, Nova Ves 17, Zagreb, Profil, Bogovićeva 7, Zagreb, Castropola, Zagrebačka 14, Pula, Ribook, Janeza Trdine 9a, Rijeka).

Navedene knjižare u svojim prostorima istaknut će queer naslove tijekom trajanja Tjedna dobre knjige. Neka od djela koja će biti istaknuta su: 'Usmene povijesti homoseksualnosti u Hrvatskoj', 'Lud za Vincentom' H. Guiberta, 'Samilosni protokol' H. Guiberta u izdanju Domina (Queer Zagreb). Također će biti istaknuti queer naslovi i drugih nakladnika kao što su 'Berlinski ručnik' D. Ilinčića, 'Posudi mi smajl' N. Verde, 'Chico' J. Greene, 'Meki trbuh jednoroga' Đ. Knežević.

Svi queer naslovi u izdanju Queer Zagreba će biti sniženi 30 posto, a u knjižari Profil bit će organizirana nagradna igra koja će posjetiteljima pružiti mogućnost da osvoje neko od izdanja kuće Domina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi