u 65. godini

Umro Shane MacGowan, legendarni frontmen grupe The Pogues

30.11.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Glazbenik i pjevač Shane MacGowan, legendarni frontmen grupe The Pogues, preminuo je u 65. godini života, prenose strani mediji

Vijest o smrti objavila je njegova supruga Victoria Mary.

"Ne znam kako da ovo kažem pa ću samo reći. Shane, koji će uvijek biti svjetlo na mom putu, mjera mojih snova i ljubav mog života, najljepša duša, predivan anđeo, moje Sunce i Mjesec, moj početak i kraj svega što mi je drago, otišao je Isusu i Mariji i svojoj divnoj majci Terezi. Ne mogu ni opisati gubitak koji osjećam. Žudim da još samo jedan njegov osmjeh osvijetli moj svijet", napisala je na Instagramu.

Podsjetimo, irska zvijezda je posljednjih godina patila od nekoliko zdravstvenih problema. Početkom ove godine s obožavateljima je podijelio novogodišnju poruku i obavijestio ih o svom zdravstvenom stanju. Naime bio je hospitaliziran početkom prosinca 2020. zbog infekcije, ali je pušten kući za rođendan na Božić i za proslavu Nove godine.

U videoporuci koju je tada poslao iz svog doma, MacGowan je rekao: 'Bok prijatelji, sjedim ovdje i bolujem od encefalitisa. Svjetlost me ubija', rekao je, pa objasnio da zbog toga mora nositi naočale u zatvorenom prostoru. Svojim obožavateljima je poručio da im želi 'svu sreću ovoga svijeta i svu ljubav'.

Inače, simptomi encefalitisauključuju gubitak pokreta i poteškoće u govoru.

Rođenog u Kentu na Božić 1957., MacGowana će se zauvijek povezivati s blagdanskim razdobljem zahvaljujući hitu Poguesa iz 1987. 'Fairytale Of New York', a koji je s njim otpjevala pokojna Kirsty MacColl.

Izvor: Društvene mreže

Tijekom osamdesetih i ranih devedesetih bend je imao hitove 'Dirty Old Town', 'The Irish Rover', 'A Pair Of Brown Eyes' i 'A Rainy Night In Soho'.

Izvor: Društvene mreže