LAURA ANTONELLI

Umrla zvijezda talijanskih erotskih komedija

23.06.2015 u 01:56

Bionic
Reading

Talijanska glumica Laura Antonelli, rođena u Puli, poznata po ulozi u 'Maliziji', bivša djevojka francuskog glumca Jean-Paula Belmonda, pronađena je mrtva u ponedjeljak u svom domu u Ladispoliju, nedaleko od Rima, objavila su glasila. Uzroci smrti nisu poznati

Rođena je 28. studenoga 1941. u Puli u vrijeme talijanske okupacije. Pulu je napustila kao jako mlada djevojka te se preselila u Napulj, a godine 1965. dobila je angažman u reklami za Coca-Colu, da bi potom uslijedile uloge u stotinjak komedija i erotskih filmova.

Bila je posebno poznata po svojim seksi ulogama u talijanskim erotskim komedijama snimanim krajem 60-ih i u 70-im kao što su 'Seksualna revolucija' (1968.) i 'Malizia' (1973.). Poslije je surađivala s velikim imenima talijanskog filma Luchinom Viscontijem, Dinom Risijem, Ettoreom Scolom i Luigiem Comencinom.

Malizia

Karijera joj je bila na vrhuncu kad ju je uništila burna veza sa Jean Poulom Belmondom, no dotaknula je dno kad je uhićena zbog droge (premda je nakon 10 godina dokazala svoju nevinost).

Zbog filma 'Malizia 2000', koji ju je trebao ponovo vinuti među zvijezde, podvrgla se estetskoj operaciji koja joj je uništila lice te se nikad nije pojavila u javnosti.

'Život na zemlji me više ne zanima, davno sam se okrenula duhovnom životu', rekla je glumica koja je prije 25 godina prestala gledati televiziju. Slušala je samo katolički radio i molila se, a novinare je putem odvjetnika zamolila da je zaborave i ostave na miru.

Živjela je povučeno u Ladispoliju, četrdesetak kilometara od Rima.