POSVEĆENO ŽELJKU ZORICI

Umjetničko ekološko kampiranje na Jakuševcu

10.09.2013 u 14:40

Bionic
Reading

Hrvatska kazališna skupina BADco. predstavlja umjetničko-aktivistički projekt 'Prirodu treba graditi' 14. i 15. rujna na Jakuševcu. Radi se o 24-satnom kampiranju na kojem će umjetnici, aktivisti i znanstvenici izvesti svoje performanse, izložiti radove i otvoriti diskusije na teme ekologije i grada te otpada i njegovog zbrinjavanja. Projekt je posvećen nedavno preminulom umjetniku i prijatelju Željku Zorici Šišu čiji će performans '12 stolica' biti izveden prema njegovim uputama

Uz BADco., svoje će umjetničke intervencije i radove izvesti Ana Hušman, Davor Sanvinčenti, Slaven Tolj te Alen i Nenad Sinkauz. O problematici zbrinjavanja otpada govorit će Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, Saša Avirović iz čakovečkog komunalnog poduzeća ČAKOM i Svjetlana Lugar ispred projekta 'Mamutica za čist okoliš'.

Također, u nedjelju ujutro će Parkticipacija, udruga za promicanje urbane agrikulture, održati dvije kratke radionice na temu 'Hrana a ne smeće: Kućno kompostiranje i sijanje u reciklirane posude'

'Pozivamo vas na 24-satno kampiranje na livadi između savskog nasipa i rijeke Save, pored zagrebačkog komunalnog odlagališta otpada Prudinec/Jakuševac i sajma rabljene robe Hrelića.

Naselimo na 24 sata jednu od ekološki najproblematičnijih zagrebačkih zona zajedno s umjetnicima, aktivistima i stručnjacima koji će tijekom 24-satnog programa izvesti svoje performanse, izložiti radove i otvoriti diskusije na teme ekologije i grada te otpada i njegovog zbrinjavanja.

Pridružite se u kampu svojim šatorom, kamp kućicom ili vrećom za spavanje, sudjelujte u diskusijama, pratite izvedbe i provedite noć na lokaciji privremenog umjetničko-istraživačkog kampa', najavili su organizatori.

Kamp će biti postavljen na livadi između savskog nasipa i rijeke Save, preko puta sajma rabljene robe Hrelića i s pogledom na zagrebačko komunalno odlagalište otpada Prudinec/Jakuševac od 14. rujna u 10 sati do 15. rujna u 12 sati.