uživo iz kijeva

Ukrajinska spisateljica Haska Šijan, dobitnica Europske nagrade za književnost, virtualno na Sajmu knjige i stripa BOOKA

23.03.2022 u 13:51

Bionic
Reading

Ukrajinska spisateljica Haska Šijan, dobitnica Europske nagrade za književnost, virtualno će nastupiti na Sajmu knjige i stripa BOOKA u petak, 25.03.2022. u 16:30 sati

Sajam knjige i stripa BOOKA i Edicije Božičević pozivaju vas na predstavljanje knjige "Iza leđa" nagrađivane ukrajinske spisateljice Haske Šijan, u petak, 25. ožujka 2022. godine u 16.30 sati u prostoru Hale Zagreb u Heinzelovoj 96.

Uz autoricu knjige, koja će se priključiti putem Zooma, o knjizi će govoriti prevoditeljica i profesorica ukrajinskog jezika i književnosti, dr. sc. Dariya Pavlešen te urednik knjige Josip Ivanović. Knjige ukrajinskih autorica i autora prodavat će se po promotivnim cijenama, a 50% zarade donirat će se za pomoć ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj.

Haska Šijan [Галина (Гаська) Шиян] rođena je 1980. godine u Lavovu. Studirala je klasičnu filologiju na Lavovskom sveučilištu. Bavi se pisanjem, prevođenjem i fotografijom. Suvlasnica je knjižare u svom rodnom gradu i autorica zapaženog bloga. S Tilom Schulzom pokrenula je radionicu kreativnog pisanja pod nazivom "Priča za jedan vikend". Aktivno se zalaže za povećanje transparentnosti u javnoj nabavci knjiga i udžbenika u Ukrajini. Njezin prvi roman, Lovi, doktore, lovi! objavljen je 2014., a njegov veći dio napisan je na mobitelu dok je ležala u bolnici. Pozornost javnosti i Europsku nagradu za književnost stekla je 2019. godine svojim drugim romanom, Iza leđa. Trenutno živi i radi u Kijevu.