TIME-LAPSE TEHNIKA

Ubrzani kadrovi vatrometa kao primjeri gradskog života

17.08.2012 u 15:20

Bionic
Reading

U zanimljivom videu pogledajte kako se pojedinci gube u vibrirajućoj slici koja živo oslikava manifestaciju proslave svjetla u Vancouveru

Promatranje masovnih okupljanja jedna je od vječitih ljudskih preokupacija, za koju se čini da nikad ne dosađuje ili podliježe zastari. Tim motivom poigrala se i tvrtka Dave Delnea Images, dokumentirajući prošle godine manifestaciju Vancouver Celebration of Light koja uključuje i raskošan vatromet.

U zanimljivom videu publika se okuplja, uživa u proslavi i polako se raspršuje nakon događanja. Zahvaljujući time-lapse tehnici fotografiranja, za razliku od efekta high-speed kamere, gdje se određena scena znatno usporava, vidimo ubrzanu scenu te pritom nastaju zanimljivi kadrovi. Producenti su montirajući fotografije dobili dojam jedinstvenog, pulsirajućeg i zasebno oživljenog organizma. Vibrirajuća gomila individualaca spaja se u dio veće slike tijekom manifestacije na plaži. U ubrzanim snimkama mijenja se tekstura slike, a njezina pokretljivost ovisi o dnevnom i noćnom protoku ljudi.

Upravo veće sagledavanje slike koja nikad ne miruje savršen je primjer energije gradskog života, urbanog krajolika definiranog i oživljenog populacijom koja ga nastanjuje u dokumentiranom vremenu.