ZA SVE GENERACIJE

U Zagrebu održana pretpremijera opere-bajke 'Ivica i Marica' s Martinom Tomčić Moskaljov u ulozi Vještice

15.10.2020 u 22:11

Bionic
Reading

Opera-bajka za sve generacije 'Ivica i Marica' svoju je pretpremijeru doživjela u Domu hrvatske vojske Zvonimir u Zagrebu

Premijera predstave održat će se u petak 16. listopada u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije u 19:30 sati, a zbog novih epidemioloških mjera ova glazbeno-scenska poslastica održat će se bez publike, no bit će emitirana na HRT-u.

Unatoč posljedicama potresa, ali i pandemiji, ekipa kreativaca predvođena redateljicom Petrom Radin mjesecima se, u teškim i neizvjesnim uvjetima, pripremala za najnoviji projekt Minimini ciklusa.

Za ovu se originalnu glazbeno-scensku produkciju okupila mnoga poznata imena na čelu s Martinom Tomčić kao Vješticom, a tu su i dirigent Dawid Runtz, koreograf Igor Barberić, kostimografkinja Dženisa Pecotić, scenograf Branko Lepen, Dunja Niemčić zadužena za rekvizite i mini-scene i mnogi drugi. Prepjev libreta na hrvatski jezik načinio je Hrvoje Banaj.

Poznatu priču braće Grimm u verziji njemačkoga opernog majstora Engelberta Humperdincka odlučili su ispričati za naše doba, na nov i aktualan način. 'U ovoj Ivici i Marici vještica ne krade dušu nego umjetnost. Otima glazbu i glasove', rekla je redateljica Petra Radin, ujedno i autorica Minimini ciklusa.