JUBILARNI 10. VFF

U Vukovaru najavljen najkvalitetniji festival dosad

19.08.2016 u 16:01

Bionic
Reading

U vijećnici Gradskog poglavarstva u Vukovaru najavljeno je 10. izdanje Vukovar Film Festivala - festivala podunavskih zemalja koji će, prema najavama direktora festivala Igora Rakonića, biti najkvalitetniji festival dosad

Rakonić je ustvrdio kako je Vukovar Film Festival (VFF) kroz dugih deset godina postao jedan od najjačih festivala Hrvatske i regije što svojim programom, što cjelokupnom atmosferom.

Upitan zašto će se filmovi, osim u Vukovaru, moći gledati i u drugim gradovima (Osijek i Beli Manastir), Rakonić je objasnio da je u programu pregršt kvalitetnih filmova koje će na ovaj način moći vidjeti veći broj ljudi.

'Ovo je najkvalitetniji festival dosad što potkrjepljujemo filmovima poput pobjednika Cannesa 'Ja Daniel Blake' Kena Loacha te kanskog dobitnika nagrade za režiju, 'Matura' Cristiana Mungiua iz festivalske konkurencije', rekao je Rakonić.

Početak festivala, koji će ove godine trajati od 22. do 27. kolovoza, s nestrpljenjem iščekuje vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je, naglasivši da se radi o jednom slatkom iščekivanju, festival okarakterizirao kao najpopularnije gradsko događanje godine.

Predstavnik glavnog pokrovitelja festivala Dario Borovac prisjetio se samih skromnih početaka kada je festival krenuo sa sedam filmova te istaknuo kako je Hrvatski Telekom podržavao tada VFF jednako kao i danas kada je ta brojka izrasla na respektabilnih osamdesetak naslova, od čega je većina premijernih.

Marija Grbanović, ispred sponzora Borovo, istaknula je da je ovo sedma godina kako surađuju s festivalom te da su za jubilej priredili novi dizajn tenisica koje su proizvedene u festivalskoj plavoj boji.

Novu festivalsku lokaciju predstavila je Zrinka Šesto, ispred Waterbusa Bajadera, tvrtke s kojom festival uspješno surađuje već devet godina. Riječ je o ostakljenom plovećem brodu Bajadera na kojemu će se prikazivati naslovi iz programa Odabrao Đelo Hadžiselimović.