SAMOUVJERENI INTENDANT MUCALO

U mojim pjesmama ima drame, a i plešem na sceni

08.06.2010 u 09:41

Bionic
Reading

Potvrdi li Gradsko vijeće Splita odluku kazališnog vijeća splitskog HNK, Duško Mucalo bit će imenovan novim intendantom tog kazališta

Anka Vegetarijanka proslavila je Mucala

Preostalih šest kandidata nije zadovoljilo kriterije kazališnog vijeća. Odluku o izboru Mucala za intendanta trebalo bi u srijedu potvrditi Gradsko vijeće, a potom amenovati i Ministarstvo kulture.

'Meni će kao intendantu splitskog HNK publika biti svetinja', rekao je za Jutarnji list Duško Mucalo, pjevač i diplomirani ekonomist koji se na čelu HNK vidi prvenstveno kao menadžer, no ne krije sklonost prema teatru. Kako je rekao, namjera mu je u kazalište masovno vratiti publiku, a to kani postići dovođenjem 'predstava koje nisu dosadne'.
Komentirajući to da je izbor kazališnog vijeća pao baš na njega, zaključio je kako nije nimalo začuđen te da se za ulogu intendanta spremao pola godine intenzivno konzumirajući kulturu.

Pogledajte intervju koji je Duško Mucalo dao za Hrvatsku televiziju, gdje je komentirao svoj izbor za intendanta.

'Proučio sam mnogo literature, razgovarao sam s brojnim ljudima, odgledao gomilu predstava, proučio kazališni repertoar, a pretpostavljam da su me odabrali zbog 40 stranica programa u kojem sam sažeo svoju studiju', ispričao je Mucalo Jutarnjem.

Taj estradni pjevač, kojeg publika pamti po pjesmama poput 'Anka vegetarijanka', 'Odakle se čisti riba', 'Ja sam zet skoro za pet', 'Došla marka dinaru na more', ima i ideju o novom repertoaru: 'Nema tu puno mudrosti: imat ćemo jedan svjetski i jedan domaći klasik, jednu komediju, dvije opere, četiri drame i jednu baletnu predstavu.' Konkretnije naslove otkrit će najesen, a do tada će, kazao je, nastupati na koncertima i Splitskom festivalu s pjesmom 'Hobotnica'. Uopće ga ne plaše reakcije kulturnjaka na njegov izbor, a samouvjerenost je dokazao elaborirajući svoje dosadašnje poveznice s teatrom.

'Konkretno, svaki bolji poznavalac mog opusa dobro zna da sam petnaest godina nastupao s grupom 'Prava kotka', poznatom po hitu 'Radnička odmara se klasa, plavi se Jadran talasa', koja je na pozornicama uvijek izvodila performanse. Nadalje, da se malo našalim, u stihovima mnogih mojih pjesama ima elemenata drame. Što se pak baleta tiče, opće je poznato da ja na sceni i plešem, a koreografiju mi rade profesionalne balerine ', rekao je Mucalo.