FESTIVAL OD RIČI

U gradu Marka Pola književnici prave ŠUŠUR!

  • Autor: M. B.
  • Zadnja izmjena 18.07.2012 10:49
  • Objavljeno 17.07.2012 u 14:46
plakat ŠUŠUR

plakat ŠUŠUR

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Šuška se da će ovoga ljeta sve najljepše riječi otputovati na godišnji odmor u Korčulu. Festival od riči ŠUŠUR! ugostit će sredinom kolovoza neke od poznatih pisaca i putopisaca iz Hrvatske, Srbije i BiH koji će svoja djela izravno podijeliti sa žednim ušima ljubitelja književnosti i poezije

Festival ŠUŠUR! održat će se od 11. do 15. kolovoza 2012. u Korčuli. U specifičnom ambijentalnom okruženju stare gradske jezgre grada Korčule publici će se predstaviti književnici, putopisci i pjesnici iz regije koji u svojim djelima progovaraju o temi putovanja, odlaska i dolaska, kao i o svim specifičnostima života na otoku.

Uz priznate i objavljivanje autore iz regije, festival će predstaviti i živopisne korčulanske autore i kroničare života koji će kroz svoja zanimljiva svjedočanstva govoriti o bogatstvu kulturnog naslijeđa grada Korčule.

Među najavljenim sudionicima Šušura su spisateljice Olja Savičević Ivančević, Ankica Tomić i Anela Borčić, pisac Muharem Bazdulj, dramaturg Jordan Cvetanović, pjesnici Marijo Glavaš i Darko Šeparović te dopisnik i putopisac s prostora bivšeg SSSR-a Marko Stričević. Moći ćete čuti i korčulanske autore Sandu Hančević, Duška Kalogjeru, Ivicu Duhović-Žaknić i druge.

Na festivalu će se predstaviti i regionalni umjetnički projekt 'Laserski samit jeftine grafike'. To je jedinstveni vizualni doživljaj koji okuplja i promovira mlade kreativce iz područja dizajna, ilustracije i vizualnih komunikacija te uspostavlja nov koncept komunikacije sa širom publikom. Umjetnička djela obuhvaćena ovom izložbom, reproducirana laserskim printerom na standardan uredski papir A 4, bit će dostupna zainteresiranima za samo sedam kuna.

Osim navedenog, festival donosi i četiri radionice od kojih su dvije namijenjene djeci - slikarska radionica bit će posvećena oslikavanju priča Marka Pola, a radionica 'Ričolov' će djecu animirati na aktivno istraživanje korčulanskog dijalekta. Na radionici papira moći će se u praksi naučiti proces njegove izrade, a gastronomska radionica bit će posvećena tradicionalnim korčulanskim specijalitetima.

Inače, ŠUŠUR! organizira zagrebačka udruga kulturne akcije KULA u suradnji s Gradskom knjižnicom 'Ivan Vidali' iz Korčule, Centrom za kulturu Korčula, gradskim muzejom Korčula i gradom Korčula. Svi će se programi održavati na otvorenom, u uličicama i na trgovima stare gradske jezgre, i cijeli je program u potpunosti besplatan.

Više o festivalu i izvođačima pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi