PRODUKT DIZAJN

Treća Produkteka predstavlja inovativne tehnologije

23.10.2013 u 12:57

Bionic
Reading

U Centru za dizajn HGK održat će se treća Produkteka, platforma za stvaranje novih proizvoda, koju organizira Scuderia Zagreb u suradnji s Centrom za dizajn HGK i udrugom Boonika

Hrvatski dizajneri i proizvođači koji se bave novim tehnologijama i materijalima predstavit će svoje projekte i pokazati proizvode nastale primjenom najnovijih tehnoloških dostignuća u kojem hrvatska privreda ima mnogo toga za ponuditi.

U sklopu Produkteke posjetitelji će imat prilike saznati više o nanotehnologiji, grafenu, karbonskim vlaknima te se upoznati tvrtke koje ih primjenjuju: Motoplastika MAC, Klex, Kompozit kemija, Nanokarbon, PES, Burza.hr, 3D grupa - klaster 3D tehnologija, Evolve, 3D lab i Hrvatski centar za napredne materijale i nanotehnologije pri Institutu Ruđer Bošković.

Produkteka je platforma koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore - elementarne čimbenike pri realizaciji dobrih ideja u stvarnost. Cilj joj je uspostaviti komunikaciju između sudionika procesa stvaranja novih proizvoda - dizajnera, proizvođača i distributera, a održava se kvartalno u vidu jednodnevnog druženja dizajnera, proizvođača, distributera i inovatora kroz radionice, predavanja, prezentacije i panel-diskusije za vrijeme kojih se istovremeno mogu vidjeti gotovi proizvodi ili prototipovi nastali njihovom uspješnom suradnjom.

Nakon uspješna prva dva izdanja, treća Produkteka, na temu Inovativne tehnologije i novi materijali, održava se 24. listopada, od 10 do 15 sati u prostoru Centra za dizajn HGK.