'KNJIGOM PO KORUPCIJI'

Transparency odbrao 5 najboljih priča o lopovluku

24.03.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Pet nagrađenih priča biti će objavljeno u knjizi za koju priče inspirirane korupcijom već piše deset etabliranih autora. Knjiga izlazi u travnju

Miris života, Andree Žigić-Dolenec iz Varaždina, Moja Alma Jadranke Pušića iz Sesveta, O mrtvima sve najbolje Nenada Dragaša iz Zagreba, Svjedok Ksenije Kušec iz Zagreba i Uredan rukopis Darka Šeparovića iz Vela Luke najbolje su među 57 priča pristiglih na natječaj u sklopu projekta „Knjigom po korupciji“ koji Transparency International Hrvatska realizira u suradnji s nakladničkom kućom V.B.Z. iz Zagreb.

Te je priče izabrao žiri u sastavu: i prof. dr. Dean Duda, Filozofski fakultet sveučilišta u Zagrebu, Saša Šegrt, izvršna direktorica TIH-a i Zoran Simić, voditelj marketinga i promocije V.B.Z.-a.

Ovih pet priča bit će objavljeno uz deset priča već etabliranih autorica i autora koji su pristali sudjelovati u projektu i napisati priče inspirirane korupcijom. Prvih deset priča u knjizi napisali su: Vlado Bulić, Ivica Đikić, Zoran Ferić, Julijana Matanović, Jurica Pavičić, Edo Popović, Olja Savičević Ivančević, Ivana Simić Bodrožić, Tena Štivičić i Ivan Vidić. Urednik knjige je Marko Pogačar. Knjiga bi trebala biti objavljena tijekom travnja.