NAGRADNJAČA

Tko ide na izložbu 'Od Klovića i Rembrandta do Warhola i Picelja'

18.01.2010 u 13:38

Bionic
Reading

Jedna od najiščekivanijih prošlogodišnjih izložbi 'Od Klovića i Rembrandta do Warhola i Picelja' može se pogledati još samo ovaj mjesec u Muzeju za umjetnost i obrt. A tportal.hr će to omogućiti najbržim čitateljima

Po prvi je put javnosti predstavljen izbor od više od šest stotina najvrednijih djela fundusa Zbirke čiji su autori hrvatski i strani umjetnici koji su stvarali u rasponu od 16. do 20. stoljeća. Da je domaća publika željna ovakvih likovnih poslastica, dalo se zaključiti po gužvi zabilježenoj na otvorenju.
Posjetitelji MSU-a imaju rijetku priliku vidjeti crteže Julija Klovića, grafike Andrije Medulića Schiavonea Andrije Medulića i Martina Rote Kolunića, crteži i grafike Miroslava Kraljevića, Josipa Račića, Ljube Babića, Tomislava Krizmana, Krste Hegedušića, Vlahe Bukovca, Slave Raškaj, Ivana Lackovića Croate, Josipa Generalića, Andrije Maurovića, Miroslava Šuteja, Ede Murtića i Ivana Picelja, jedinog živućeg umjetnika čiji radovi su izloženi.

Od svjetskih umjetnika, tu su uvijek rado viđena djela Rembrandta, Harmensza van Rijana, Johanna Bernharda Fischera von Erlacha, Honorea Daumierea, Oskara Kokoschke, Georgea Grosza, Andyja Warhola i drugih.

Osim navedenog, izloženi su i retro plakati poznatih domaćih grafičara te zanimljive rukom ispisane razglednice koje osim o povijesti hrvatskih gradova svjedoče i o sasvim intimnim momentima ljudi koji su ih ispisivali.

Izložba 'Od Klovića i Rembrandta do Warhola i Picelja' može se razgledati do 31. siječnja 2010.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Danko Buković
Sanja Bačanek
Martin Dekić
Ivana Vladović
Tatjana Potkonjak

Tportal Hr on Facebook