'Fran's Very First Tour on Earth'

TikTok senzacija Fran Vasilić je na velikoj europskoj turneji, najavljen i zagrebački koncert

24.01.2023 u 10:52

Bionic
Reading

Fran Vasilić, velika nada hrvatske indie scene, trenutno je na velikoj turneji koja ga vodi po europskim metropolama i unaprijed rasprodanim nastupima, a sve završava u zagrebačkom KSET-u u petak 3. veljače 2023.

Njegova prva turneja nazvana “Fran's Very First Tour on Earth” počela je u Beču rasprodanim koncertom, a nastavila se u Budimpešti, Varšavi i Berlinu. Nastupio je i u nizozemskom Groningenu na Eurosonic Noorderslag festivalu, Kölnu, a nastavlja u Londonu, te Parizu gdje je koncert unaprijed rasprodan. Švicarski Aarau i Milano posljednje su postaje prije kraja turneje u Zagrebu.

Izvor: Društvene mreže

Fran Vasilić se probio od otoka Krka u međunarodni glazbeni fokus preko serije viralnih TikTok videa. Poznat po sjajnim melodijama, specifičnom vokalu, sirovim pričama i glazbi s kojom se slušatelji mogu poistovjetiti, kombinira elemente indie rocka, popa i electra. Golema Franova ambicija za izražavanjem svojih emocija učinila ga je jednim od najprepoznatljivijih autora domaće glazbene scene. U samo dvije godine, s jednim objavljenim albumom i jednim EP-jem, postigao je impresivne brojke na streaming servisima. Njegova najslušanija pjesma “Television / So Far So Good” u ovom trenutku broji gotovo deset milijuna preslušavanja na Spotifyu, a na TikToku je uspio prikupiti gotovo četiri i pol milijuna pratitelja dok ih na Instagramu ima 121 tisuću.

Izvor: Društvene mreže

Debi "Retrovizor", nastao kao projekt tijekom karantene, debitirao je na Apple Musicovoj ljestvici Top 100 alternativnih albuma i priskrbio mu je globalnu fan bazu. Na njega se nastavlja EP "The Very Last Thoughts on Earth", koji govori o nesigurnosti snalaženja u ranim dvadesetima, a Franovu glazbu hvale strani mediji kao što su EARMILK, Lyrical Lemonade ili Fashionably Early. Franu se kao predgrupa u Zagrebu pridružuje bend Kaleido.

Ulaznice za koncert u klubu KSET su u prodaji po cijeni od 6,64 eura na www.core-event.co.