od 13. do 15. kolovoza

Svjetski poznati ruski saksofonist Kireyev predvodi drugi Pula Jazz Festival

11.08.2017 u 13:28

Bionic
Reading

Pod vodstvom slavnog saksofonista Olega Kireyeva udruga Kulturna inicijativa ponovno organizira Međunarodni Pula Jazz Festival, koji će u svom drugom izdanju trajati od 13. do 15. kolovoza. Nastupit će glazbenici iz Kine, Izraela, Rusije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Hrvatske, ali i mnogih drugih zemalja s četiri različita kontinenta

'Tri dana u strogom centru Pule ispreplitat će se zvuci gitare, glasovira, saksofona, trube i drugih instrumenata u kompozicijama jazza, fuzije, latinske glazbe, ali i mnogih drugih specifičnih i prepoznatljivih stilova. Svaki od tri datuma predstavlja različite glazbenike, a vrhunac festivala je posljednja večer na kojoj će nastupiti svi sudionici', kaže svjetski poznati ruski saksofonist Oleg Kireyev koji će na Pula Jazz Festivalu nastupiti sa svojim bendom i jazz glazbenicima iz Pule.

Svi festivalski koncerti održat će se u vrtu Doma hrvatskih branitelja, a prve večeri nastupit će Boro Lukich Trio iz Hrvatske, Tal Babitzky Quartet iz Izraela i Denise Thimis iz SAD-a.

Druge večeri, u ponedjeljak, 14.kolovoza, predstavit će se Artie Roth Trio iz Kanade, Luo Ning Trio iz Kine i Max Kochetov & Branko Sterpin Quartet iz Srbije odnosno Hrvatske.

Festival će 15.kolovoza zatvoriti Oleg Kireyev Quartet, Chui iz Hrvatske, Alex Brajković Mukhtay, glazbenici koji dolaze iz Italije, Nizozemske i Hrvatske.