T-HTNAGRADA@MSU.HR

Sviđa li vam se domaća suvremena umjetnost?

28.03.2014 u 23:04

  • +16

T-HTnagrada@msu.hr

Izvor: Promo fotografije / Autor: T-Htnagrada@MSU.hr

Bionic
Reading

Sedmu godinu zaredom održava se izložba T-HTnagrada@msu.hr koja predstavlja izbor recentnih umjetničkih radova i tako pruža svojevrstan presjek aktualnog stanja u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti. Otvara se u petak, 28. ožujka u 20 sati

Istaknuvši zadovoljstvo što se izložba održava već sedmu godinu zaredom, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić naglasila je tri, po njoj najvažnije kvalitete ovog projekta: poticanje proizvodnje, predstavljanje recentne produkcije i otkup radova.

Direktorica Odjela za odnose s javnošću T-Hrvatskog telekoma Maja Weber istaknula je da je tijekom posljednjih sedam godina zaživio vrijedan umjetnički projekt i da je riječ o rijetko uspješnom primjeru suradnje gospodarstva i umjetnosti.

'Drago mi je što pomažemo produkciju i nova umjetnička propitkivanja', rekla je Weber.

Kustosica MSU-a i članica stručnog povjerenstva natječaja Leila Topić istaknula je kako je zanimljivo bilo biti dijelom tako tankoćutna žirija te da ju je obradovala činjenica da su odabrani upravo radovi među kojima je velik broj njezinih favorita.

'Zanimljivo je vidjeti kako radovi ulaze u dijalog s drugim radovima, no i s muzejskim prostorom', rekla je Topić.

Ivana Kancir, autorica likovnog prostora, kazala je da je bio izazov postavljati radove u projektu bez zajedničkog nazivnika te se nada da će zadovoljni biti i posjetitelji i umjetnici.

Odaziv umjetnika i ove je godine bio velik - prijavljeno su čak 203 djela od kojih je odabrano 16 radova. Njihovi autori su: Nikola Bojić, Sebastian Dračić, Ivana Dražić Selmani, Alen Floričić, Iva Gobić, Silvestar Kolbas, Tonka Maleković, Luiza Margan, Marko Marković, Igor Ruf, Neli Ružić, Silvo Šarić, Goran Škofić, Mirjana Vodopija, Ana Vuzdarić i Vlasta Žanić.


Snježana Pintarić, Maja Weber i Leila Topić

Kao i svake godine, stručno ocjenjivačko povjerenstvo izložbe (u sastavu: Anne Barlow, Leonida Kovač, Dalibor Martinis, Toni Meštrović, Snježana Pintarić, Igor Španjol, Leila Topić) pozvalo je troje priznatih umjetnika i dva umjetnička dvojca da svojim radovima izravno sudjeluju u izložbi i natječaju.

Pozvani su: Sandra Vitaljić s radom 'Voljena', Vedran Perkov predstavlja svoj 'Broadway Boogie-Woogie', Davor Vrankić s crtežom 'Silent Dancer', potom Lightune.G s luminoakustičnom instalacijom 'Lighterature Reading, Chapter 11' te Žižić/Kožul s radom naslovljenim '0,50'.

Izložbu prati i bogat edukativni program nazvan T-HT LAB koji uključuje stručna vodstva, razgovore s umjetnicima i kreativne radionice.
Izdvojili bismo radionicu Kupi me, prodaj me zakazanu za 5.travnja na kojoj će mladi sudionici od 7 do 11 godina imat prilike naučiti kako od predmeta masovne potrošnje izraditi umjetničke radove.

Više o programu doznajte na internetskim stranicama.

Izložba završava 27. travnja svečanom dodjelom otkupnih nagrada u iznosu od 50.000, 40.000 i 30.000 za prva tri mjesta te 10.000 za nagradu publike.