BESPLATNO NA IZLOŽBE

Svi ste pozvani na drugi rođendan MSU-a

08.12.2011 u 14:55

Bionic
Reading

Niste li još isplanirali što ćete raditi ove nedjelje, Muzej suvremene umjetnosti nudi odlično rješenje – svoj drugi rođendan u novoj zgradi u Novom Zagrebu proslavit će s posjetiteljima uz mnoštvo dobrog programa, a ulaz na izložbe i događanja je, kako i priliči rođendanu, besplatan

Filmski maraton na temu Baltazara, promatranje Mjeseca i drugih planeta, umjetničke akcije, kreativne radionice, kazališne predstave i, naravno, izložbe stalnog postava Zbirke u pokretu te aktualna i nedavno otvorena izložba Socijalizam i modernost dio su programa koji vas očekuje 11. prosinca od 11 do 23 sata u novozagrebačkom muzeju.

Nema sumnje da će sve navedeno privući velik broj posjetitelja u MSU kojih ni dosad nije nedostajalo. U godišnjem rezimeu njegova ravnateljica Snježana Pintarić pohvalila se brojkom od čak 112 tisuća individualnih posjeta u prošloj godini te brojem od 832 događanja od 1. siječnja do 30. studenog.

Tijekom rođendanske večeri u kafiću MSU-a bit će otkrivena nova zidna slika 'Zid – brod' koju su prema skici Jadranke Fatur izveli Stipan Tadić i Luka Dundur, djecu će dočekati predstava 'Mala djeca, veliki ljudi' nagrađena Assitejevom nagradom, kao i programi Eduakcije, Muzej će predstaviti proizvode svoje suvenirnice, a restauratorski tim otvoriti svoju ambulantu – svi koji imaju neku oštećenu umjetninu pozvani su da je donesu na dijagnozu stručnjacima MSU-a Zlatku Bielenu i Mirti Pavić koji će ih savjetovati kako zaštiti oštećeno blago.

U šarolikom programu izdvajaju se i dva stručna vodstva izložbom Socijalizam i modernost. Autori Sandra Križić Roban i Dejan Kršić bit će vodiči, a očekuje se velik interes kao i za nedavno vodstvo Tvrtka Jakovine koje je bilo najposjećenije od svih dosad održanih u Muzeju suvremene umjetnosti. Dobra je vijest i da će biti predstavljene znatno pojeftinjene godišnje karte za Muzej, a za razliku od prošlogodišnje cijene od 444 kune, novoformirana od 112 kuna zasigurno će najveći hrvatski Muzej učiniti još dostupnijim građanima.

Više podataka o akciji Volim MSU i rasporedu događanja u nedjelju pronađite na službenim stranicama Muzeja.

Socijalizam i modernost