21. - 23. srpnja

Svetvinčenat postaje središte plesa i neverbalnog kazališta

20.06.2023 u 10:19

Bionic
Reading

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat ugostit će od 21. do 23. srpnja mnoge inozemne i hrvatske plesne umjetnike koji će se u tom istarskom gradiću predstaviti odabranim radovima

U sklopu međunarodnog programa 24. izdanja festivala dolaze izvođači i autori iz Italije, Francuske, Španjolske, Austrije, Slovenije, Srbije i Cipra te Hrvatske, najavio je organizator, Zagrebački plesni ansambl.

U suradnji s regionalnom mrežom Pan-Adria predstavlja se talijanska Compagnia Bellanda, a u suradnji s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves 'Sous-sol' Compangnie Allongé, u koreografiji Arnauda Depreza, kojom se savičentskoj 'placi' otvara ovogodišnje izdanje festivala.

U Kaštelu Grimani bit će izvedena predstava 'Gran Bolero' u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla i slovenskog En-Knapa, koreografa Jesúsa Rubia Gama.

Prvi dan završit će druženjem publike i umjetnika uz glazbu na lokaciji Poli Ferlina.

Idući dan održat će se radionica 'Tijela u susretu', koju će u Mediteranskom plesnom centru voditi Jovana Zelenović, a večernji će program na trgu započeti predstavom 'Igralište 22' koju je Zelenović kreirala u suradnji s Margaretom Firinger.

U Kaštelu će potom nastupiti Lali Ayguade Company s predstavom 'Runa', a nakon njih, u loži umjetnik Andréa Givanovitch s radom 'Leather Better'.

Treći dan festivala na trgu otvara predstava 'In memory of...' srpske umjetnice s ciparskom adresom Milene Ugren Koulas, a u Kaštelu nastupa talijanska Compagnia Bellanda, Giovanni Leonarduzzi i Lia Claudia Latini, plesači i koreografi predstave 'Symposion'.

U sklopu večernjeg programa izvest će se predstava 'House Bolero' Mateja Kejžara i Studija za suvremeni ples, kojom se ujedno zatvara festival.

Predstave za festival odabrala je umjetnička selektorica i osnivačica festivala Snježana Abramović Milković.