'DNEVNIK PAULINE P.'

Najdugovječnija dječja predstava u Hrvatskoj slavi 14. rođendan i najavljuje 400. izvedbu

24.10.2019 u 14:33

Bionic
Reading

Gradsko kazalište Žar ptica u petak 25. listopada svečanom će izvedbom obilježiti 400. izvedbu velikog tinejdžerskog hita 'Dnevnik Pauline P.' prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, a tom prilikom predstava će proslaviti i svoj 14. rođendan

'Dnevnik Pauline P.' najdugovječnija je i najgledanija dječja predstava u Hrvatskoj, koju je u proteklih 14 godina pogledalo 80 tisuća malih gledatelja, priopćeno je iz Žar ptice. U petak 25. listopada svečano će izaći pred publiku po veliki 400. put, i to na svoj 14. rođendan.

'Dnevnik Pauline P.' govori o zgodama desetogodišnje male brbljavice, koja svojim oštrim perom u dnevnik zapisuje svoje i tuđe životne situacije.

'Paulina P. svojevrsni je hrvatski pandan Adrianu Moleu, nesumnjivo jedna od najpopularnijih junakinja dječje literature', ističu iz Žar ptice. 'Da su djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrđuje više od 80 tisuća gledatelja koliko ju je vidjelo od premijerne 2005. godine, do danas', dodaju.

Paulina P.  svake se godine odigra oko 28 puta, te ju je u svakoj kazališnoj sezoni u proteklih 14 godina pogledalo oko 5.600 gledatelja. 'Ove brojke potvrđujući da je riječ o najdugovječnijoj i najgledanijoj dječjoj predstavi u Hrvatskoj. Kao što svih dosadašnjih 399 puta predstava završava slatkom porukom 'Voli vas vaša Paulina P.', tako i publika istom mjerom uzvraća ljubavlju', stoji u priopćenju.

Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni. U naslovnoj ulazi i u ovoj 400. izvedbi bit će Gorana Marin. Ulogu mame igra Vesna Ravenšćak Lozić, tata je Hrvoje Zalar, učitelj je Drago Utješanović, dok prijatelje iz razreda igraju Ana Marija Vrdoljak i Ante Krstulović. Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još i Zoran Pribičević, Žana Bumber, Šime Bubica, Mitja Smiljanić i Marija Šegvić.