DOBA MEDIJA

Sumrak novinarstva u HND-u

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.11.2009 19:10
  • Objavljeno 30.11.2009 u 17:28
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Okrugli stol pod nazivom Sumrak novinarstva održat će se u utorak, 1. prosinca u 12 sati u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu

Drugi okrugli stol označen kao Sumrak novinarstva fokusirat će se na novinarsku struku i izazove s kojima se danas susreće te pokušati razmotriti moguće prostore prakticiranja novinarstva. Okrugli stol će kroz raspravu izvidjeti kako graditi medijski diskurs koji bi se temeljio na istraživanjima, primjeni novih kritika i sadržaja s namjerom da se potaknu promjene u širem kulturnom, društvenom, medijskom i političkom prostoru.

Drugim riječima, govorit će se o tome što novinari mogu učiniti, koji su sve potencijalni prostori 'slobode' i 'borbe', kakve mogućnosti nudi Internet, što treba te gdje i na koji način zagovarati i slično.

O svim navedenim pitanjima i mnogim drugim, uz ipak pozitivan predznak pogleda na 'sumrak' razgovarat će: Hrvoje Appelt, Vesna Kesić (GONG), Dejan Kršić, Gordan Malić (Jutarnji list), Trpimir Matasović (Radio 101), Srećko Pulig (Novosti), Helena Puljiz (tportal.hr), Marko Rakar (Politika.com), Vesna Roller (Novi list), Goran Šikić (Monitor.hr), Nataša Škaričić (Business.hr), Marko Strpić te predstavnici inicijatora ovog okruglog stola i svi zainteresirani. Moderator je Ante Perković

Okrugli stol organizira portal Kulturpunkt.hr u suradnji s Nemezom te partnerskim portalima Booksa.hr, Cunterview.net, H-alter.org, Teatar.hr i ZaMirZine.NET.

Serija okruglih stolova pod nazivom Doba medija ima za cilj kroz različite aspekte i viđenja razmotriti medijske kulture i politike u Hrvatskoj, a prvi u nizu bio je posvećen neprofitnim medijima, točnije razmatranju njihove važnosti i uloge u hrvatskom društvu i medijskom krajoliku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi