OMILJENI TEEN JUNAK

Sue Townsend najavljuje kraj sage o Adrianeu Moleu

22.03.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Britanska spisateljica otkrila je da neće napisati više od dva već započeta nastavka proslavljenog serijala knjiga o omiljenom teen antijunaku. Kod nas je u izdanju Mozaik knjige upravo objavljen njezin zadnji humoristični roman 'Žena koja je legla u krevet na godinu dana', koji 'vadi mast suvremenom obiteljskom životu'

Govorom na ovogodišnjem književnom festivalu u Oxfordu, 66-godišnja autorica Sue Townsend kazala je kako je objavljivanje sljedećeg nastavka serijala odgođeno zbog moždanog udara koji je pretrpjela prošlog Božića.

'Knjiga je bila u finalnoj fazi dovršavanja, kad sam doživjela udar', objasnila je autorica koja je izdala već devet nastavaka humorističnih serijala. Glasnogovornik izdavačke kućePenguin, potvrdio je njezine izjave.

Prvi dio, 'Tajni dnevnik Adriana Molea', objavljen je 1982. Osmi dio, knjiga 'Adrian Mole i nemoćne godine' izašao je 2009. Britanska spisateljica odustala je od planiranih nastavaka zbog loše zdravstvene situacije; naime, oslijepjela je te nakon moždanog udara za kretanje koristi invalidska kolica. Još 1980. dijagnosticiran joj je teški oblik dijabetesa te je imala i transplantaciju bubrega 2009. godine.

Izvan popularnog bestseler serijala, objavila je i romane 'The Queen and I' i kod nas upravo prevedeni humoristični roman 'Žena koja je legla u krevet na godinu dana'.

'Duhovit i dirljiv roman govori o tome što se dogodi kad netko prestane biti osoba kakva svi žele da bude. Roman vadi mast suvremenom obiteljskom životu', stoji u najavi izdavačke kuće Mozaik knjiga.